Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Roger Ver: “$5 aan BCH kan makkelijk $5.000 worden”

Bitcoin-investeerder Roger Ver kondigde op Facebook aan dat hij $5 aan Bitcoin Cash (BCH) weg gaat geven aan iedereen in zijn vriendenlijst. Hij organiseert de actie om het gebruik van BCH, dat momenteel de vierde grootste cryptocurrency is, te promoten. Ver zei bovendien dat de waarde van dit bedrag in te toekomst “makkelijk” $5.000 zou kunnen bereiken.


Kan de BCH-koers naar $300.000 stijgen?

Op 4 november plaatste Roger Ver een bericht op zijn Facebook waarin hij de giveaway-actie lanceerde. Naar eigen zeggen is het eenzelfde soort actie als hij in 2011 organiseerde om Bitcoin te promoten. In het bericht schrijft Ver, voormalig CEO van Bitcoin.com, dat hij BCH nu wil verspreiden omdat het volgens hem de originele visie van Bitcoin reflecteert:

“Het ding dat iedereen nu Bitcoin noemt heeft niet meer de eigenschappen die me in eerste instantie zo enthousiast maakten. Vandaag de dag heet de coin die me voor het eerst zo verheugde Bitcoin Cash.”

De Amerikaanse investeerder beloofde iedereen die een reactie plaatste met zijn of haar BCH-adres onder het bericht Bitcoin Cash toe te sturen. Mensen uit zijn vriendenlijst krijgen $5, en niet-vrienden $1 aan BCH, zo schrijft hij. Hij voegt toe dat ”deze bitcoin cash op een dag gemakkelijk $5.000 waard kan worden.” Dit zou een stijging van 99,900% betekenen voor de koers.

De actie op zijn Facebook-account trekt veel aandacht binnen de crypto-community. Op het moment van schrijven zijn er ruim 4000 reacties onder het bericht, waarvan de meesten een wallet-adres hebben toegevoegd.

Als Ver’s voorspelling over de 100.000% prijsstijging uitkomt, zou de prijs van een BCH-coin tot bijna $300.000 klimmen. Op het moment van schrijven is de prijs namelijk zo’n $288,50 volgens gegevens van Coinmarketcap. Aangenomen dat hij iedereen in de reacties het beloofde bedrag overmaakt, zou het bovendien betekenen dat hij tussen de $4 miljoen en $20 miljoen aan BCH heeft weggegeven met deze actie. Het is natuurlijk nog maar afwachten of de prijsstijging waarheid wordt: tot dusver bereikte de koers zijn hoogste punt ooit in december 2017 met $4.000. Bovendien vermeldt Roger Ver in het bericht niet wanneer deze gigantische stijging volgens hem gaat plaatsvinden.


Ver stopt als CEO bij Bitcoin.com

Newsbit meldde in augustus dat de Amerikaan de positie van CEO bij Bitcoin.com had verlaten. Het bedrijf maakte bekend dat het Stefan Rust tot nieuwe ‘chief executive officer’ had gekozen. Roger Ver blijft echter werkzaam binnen het bedrijf, zo verklaarde de nieuwe CEO. Ver zal echter in de toekomst de positie van ‘executive chairman’ vervullen, zo viel te lezen in het bericht. Rust verklaarde daarnaast dat hij zal blijven werken aan de ontwikkeling van nieuwe peer-to-peer betalingsdiensten en -producten:

“Ik kijk er erg naar uit om de rol van CEO te vervullen en samen te werken met Roger. Samen kunnen we nu een boost geven aan het geweldige team en prachtige merk dat Bitcoin.com is. […] Het wordt een enerverende rit, dus mis het niet!”

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten