rowan energy
Persbericht

Newsbit 04-08-2022 16:50 leestijd 2 - 5 min

Rowan Energy: hernieuwbare energie net zo waardevol maken voor u als voor het milieu

Zoals velen van jullie onlangs misschien hebben gelezen, is er veel ruis in de pers over hoe blockchain veel energie kost en daarom koolstofrijk is in zijn ontwerp. Veel publicaties hebben de afgelopen maanden gemeld dat het bitcoin-netwerk meer energie verbruikt dan Zwitserland met zijn energie-intensieve proof of work mining.

Terwijl de wereld in recordbrekende temperaturen zit en milieugroepen waarschuwen dat dit het begin is van de klimaatafbraak, is het tijd voor een nieuw soort blockchain om in beeld te komen. Een die niet alleen transactie validatie met een laag vermogen biedt, maar ook veranderingen aanwakkert en de acceptatie van hernieuwbare energiebronnen aanmoedigt. 

We hebben een duurzamere blockchain nodig.

Oprichter en CEO David Duckworth startte Rowan Energy in 2018 als ‘keukentafelproject’. Rowan Energy wilde een platform bouwen dat mensen beloonde voor een duurzamer leven. Maar zonne-energie was de belangrijkste focus. In 2019 annuleerde de Britse regering  het stimuleringsprogramma voor zonne-energie en maakte tegelijkertijd gedurfde claims over koolstof doelstellingen.

Rowan Energy erkende dat beloningen en energie een geweldige use case waren voor blockchain en crypto, maar kon geen blockchain vinden die laag genoeg energie verbruikte. Ook deze blockchains hadden ook dromen van massale adoptie van crypto met normale, non-coiner huishoudens die tokens minen als een tweede inkomen, terwijl ze ook milieuvriendelijk zijn.

Dus besloot Rowan Energy om hun eigen blockchain te bouwen.

Rowan blockchain is low-powered en daarom low-carbon. Rowan Energy heeft die blockchain gebouwd met behulp van het low-powered proof of authority consensus, de blockchain wordt voornamelijk uitgevoerd op het kleine raspberry pi-apparaat dat een SmartMiner wordt genoemd.  Meer dan 30% van de winst uit de verkoop van deze SmartMiners wordt gebruikt om tokens terug te kopen van beurzen die het circulerende aanbod verlagen en de koopdruk op de markt vergroten.

Een SmartMiner is een apparaat met een laag vermogen dat bij mensen thuis (die over zonnepanelen beschikken) wordt geïnstalleerd. De SmartMiner is een cryptocurrency miner en SmartMeter in één.

Het apparaat telt hoeveel energie het dak produceert en hoeveel er aan het net wordt geleverd. De eigenaar van de zonne-energie wordt vervolgens beloond met £0,10 (€0,12) aan Rowan Coin voor elke kWh energie die door het dak wordt geproduceerd en in huis wordt gebruikt. Deze Rowan Coins kunnen direct worden uitbetaald aan PayPal, aan een Rowan Coin wallet of worden overgemaakt naar een beursgenoteerde exchange. Rowan is genoteerd op Probit en LATOKEN, met een derde beurs in de pijplijn voor 2022. CEO en oprichter David Duckworth:

Rowan Energy wilde niet alleen de adoptie van zonne-energie op het dak aanmoedigen, maar ook de gewoonten en houding van mensen ten opzichte van hernieuwbare energie veranderen.

Door verantwoordelijkheid te nemen voor het opwekken en verbruiken van uw energie, kunt u een beter rendement behalen voor het produceren van schone groene energie. Het kan zo eenvoudig zijn als het gebruik van uw wasmachine of vaatwasser gedurende de dag om uw zonne-energie te gebruiken in plaats van deze terug te voeren naar het net”.

Rowan Energy lanceerde  vorig jaar een succesvolle bèta-lancering van zijn SmartMiner die 50 apparaten verkocht en installeerde in woonhuizen in heel Engeland en is nu klaar om nieuwe klanten in zijn netwerk te onboarden.

In het Verenigd Koninkrijk hebben meer dan een miljoen huizen zonne-energie. Nu, door uw energieverbruik te veranderen en met behulp van een SmartMiner, kunt u bijna drie keer zoveel verdienen voor zelfgeproduceerde groene energie. Deze twee factoren zullen Rowan Energy enorm populair maken.

Rowan’s SmartMeter is vanaf 1 augustus 2022 beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. De internationale lancering is gepland voor 2023.