Rusland Bitcoin (BTC)
Blockchain

Rusland gaat meer besteden aan crypto-mining

Over de afgelopen 5 jaar is het elektriciteitsverbruik van Rusland in de crypto-miningindustrie al bijna 20 keer meer geworden. Nu willen ze deze inspanningen nog verder opvoeren.

Interessant om in Rusland te minen

Rusland bezit op zijn beurt over veel soorten van elektriciteitsopwekking, inclusief kerncentrales, waterkrachtfaciliteiten, evenals de beschikbaarheid van capaciteitsreserves. Dit maakt het mogelijk om op groene wijze cryptocurrencies te minen, wat dan ook steeds meer gebeurt. Het maakt het minen in Rusland ook interessanter, ook al is het land nu in oorlog.

Zo’n aanzienlijke toename van het energieverbruik van industriële miningsector, met de legalisering en transparante regulering van dit soort activiteiten, zal aanzienlijke positieve verschuivingen op macroniveau met zich meebrengen: de groei van hooggeschoolde werkgelegenheid, de ontwikkeling van aanverwante industrieën en verdere digitalisering van de economie.

Minen van crypto’s in Rusland

Naar verluidt bedroeg het elektriciteitsverbruik in Rusland in 2021 alleen voor Bitcoin (BTC)-mining ongeveer 1,25 Gigawatt. Tegelijkertijd is het de moeite waard om te overwegen dat het volume van het elektriciteitsverbruik voor het minen van andere crypto’s als Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) ongeveer 40-50% van het volume van het elektriciteitsverbruik voor het minen van BTC kan bedragen.

De jaarlijkse stijging van het elektriciteitsverbruik voor de mijnbouw sinds 2017 heeft altijd een positieve trend gehad en een stijging van minstens 150% per jaar opgetekend.

Inmiddels bedraagt het aandeel van het elektriciteitsverbruik in de winning van cryptocurrencies tussen de 0,64% en 2% van het totaal in Rusland. Dit is vergelijkbaar met het aandeel van het elektriciteitsverbruik door de landbouw van het land, dus de vooruitzichten voor de ontwikkeling van de cryptomarkt in Rusland zien er zeer serieus uit en vereisen een vroege legalisatie van dit soort activiteiten.

De groeiende belangstelling in Bitcoin over het algemeen en het overschot aan energiebronnen in meerdere Russische regio’s opent nieuwe kansen voor veel bedrijven. Het land is uiteraard momenteel in oorlog, wat wellicht veel investeerders weerhoudt om geld in deze bedrijven te investeren. Dit kan natuurlijk een grote tegenslag zijn, maar zal de lokale bedrijven er niet van weerhouden meer te gaan minen. Zij zullen de benodigde fondsen wel op een andere manier moeten binnenhalen.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins