Rusland Vlag
Bitcoin

Rusland spreekt openlijk over nieuwe BRICS-valuta als concurrent voor de Amerikaanse dollar

Het kan zomaar zijn dat er naast de Westerse wereldorde een nieuwe wereldorde opstaat, want volgens officiële bronnen zijn de BRICS-landen bezig met een eigen munt die moet concurreren met de Amerikaanse dollar. Volgens een Russische topambtenaar werkt de BRICS-alliantie aan zijn eigen valuta. BRICS staat voor Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.

Tegenstander voor dollar en euro

Als we Alexander Babakov, een hooggeplaatste Russische politicus, mogen geloven gaat het om een munt die vooral China en de andere BRICS-landen bevoordeelt en tegen het Westen ingaat. “De samenstelling moet gebaseerd zijn op het opzetten van nieuwe monetaire verbindingen, gevormd op een strategie die niet de Amerikaanse dollar of euro verdedigt, maar een nieuwe valuta die onze gedeelde doelen dient”, aldus Babakov.

Verder zou Babakov gedeeld hebben dat de nieuwe valuta gedeeltelijk wordt gedekt door goud en andere grondstoffen. Daarmee zou de valuta fundamenteel verschillen van de Amerikaanse dollar en de euro, die helemaal nergens door gedekt zijn.

Wat dat betreft is het helemaal een interessante concurrent en zou het een valuta zijn die al meer in de richting komt van Bitcoin. Daarmee zou er ook een valuta op de markt komen die wat interessanter is om op de lange termijn in te sparen, maar dat hangt uiteindelijk van de volledige compositie van de munt af natuurlijk.

Probleem voor de dollar?

Deze week schreef de voormalige hoofdecoom van Goldman Sachs, Jim O’Neill, dat de BRICS-alliantie binnenkort zou uitbreiden en de dominantie van de Amerikaanse dollar wil uitdagen. Volgens O’Neill speelt de dollar een veel te dominante rol op het financiële wereldtoneel.

Als de BRICS-alliantie besluit om hun valuta echt aan goud en grondstoffen te koppelen, dan kan dat interessante gevolgen voor Bitcoin hebben. Dat zou namelijk een serieuze concurrent voor Bitcoin creëeren in deze landen.

Daarmee zou de munt van de BRICS-landen namelijk een natuurlijke schaarste krijgen. Al kunnen ze waarschijnlijk nog steeds niet tippen aan de absolute schaarste van Bitcoin, het is wel degelijk een concurrent voor de digitale munt.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken