Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Rusland verwerpt crypto verbod en kiest voor regulatie

Steeds meer invloedrijke personen en bedrijven in Rusland geven de voorkeur aan crypto regulatie in plaats van een algemeen verbod.


Rusland gaat voor regulatie

Volgens Reuters hebben de autoriteiten in Rusland een plan voorgesteld om de handel in en het minen van cryptocurrencies te beperken en te reguleren zonder de sector een regelrecht verbod op te leggen.

In de roadmap staan ​​verschillende deadlines. Tegen mei wil Rusland een compliance-platform hebben voor peer-to-peer-transacties. Het streeft ernaar om tegen november de door de Financial Action Task Force aanbevolen antiwitwasrichtlijnen te gebruiken. En tegen het einde van 2022 zou het registratieregels voor crypto exchanges moeten hebben.

Het document suggereert dat er strenge straffen zullen komen voor bedrijven die in het land actief zijn en hun cryptotransacties niet bekendmaken. Het kan ook zo zijn dat Russische burgers verplicht worden om hun crypto bezit te melden.

De routekaart is naar verluidt volledig omarmd door de instanties die betrokken zijn bij het ontwerp en is ondertekend door vice-premier Dmitry Chernyshenko.

President Vladimir Poetin zal dit waarschijnlijk ook steunen. Vorige week verzette Poetin zich tegen een verbod op cryptocurrencies dat werd voorgesteld door de Bank of Russia, waarin hij stelde dat de centrale bank het land niet in de weg zou moeten staan ​​van technologische vooruitgang. Hij suggereerde ook dat Rusland een concurrentievoordeel in cryptomining zou kunnen behouden vanwege zijn machtsoverschot, ervan uitgaande dat de industrie gereguleerd en belast is.


Wil jij Metaverse tokens verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Russische Centrale Bank wil nog altijd een verbod

Het lijkt er allemaal dus een stuk gunstiger voor te zijn voor de crypto industrie dan het vorige week leek. Toen stelde de centrale bank van Rusland namelijk een algeheel verbod voor.

De Bank of Russia riep toen op tot een verbod op cryptocurrency-transacties, verwijzend naar bezorgdheid over de financiële stabiliteit. Het heeft ook opgeroepen tot een verbod op cryptomining vanwege de milieu-impact van het energie-intensieve proces. De bank drong er bovendien op aan om financiële instellingen te verbieden te investeren in crypto tokens.

De Bank of Russia sprak zijn bekendheid uit met de stuk crypto vriendelijkere routekaart die deze week werd onthuld. Het drong aan op strengere beperkingen en verklaarde dat “het noodzakelijk is om een ​​federale wet voor te bereiden, een verbod in te stellen.

De Bank of Russia kan deze strenge regels die ze heeft voorgesteld niet alleen uitvoeren, wat betekent dat ze de komende maanden moet blijven onderhandelen met andere Russische instanties.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten