Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Russische crypto exchange Livecoin officieel gesloten

Onlangs ging de Russische cryptocurrency exchange al offline door een bug in hun systeem. Waar destijds gedacht werd dat de Russische exchange slechts tijdelijk offline zou zijn om de bug op te lossen, is nu bekend geworden dat de cryptocurrency exchange er nu officieel mee stopt.


Schadevergoeding kan geclaimd worden

De belangrijkste reden voor de keuze om de crypto exchange daadwerkelijk te sluiten is de financiële schade die veroorzaakt is vanwege deze bug. Hiernaast zou de crypto exchange onlangs ook nog eens getroffen zijn in een cyberaanval, waardoor het al in zwaarder water terecht kwam.

Toch wil het zijn gebruikers in ieder geval gedeeltelijk tevreden stellen door het resterende geld te verdelen over deze gebruikers. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten gebruikers contact opnemen met de exchange, waarna automatisch het terugbetaalproces gestart zal worden. Een vereiste hiervoor is wel dat de gebruikers het ‘Know-Your-Customer’ (KYC)-proces ook al doorlopen hebben. Gebruikers moeten vervolgens hun gebruikersnamen en registratiedatum naar de exchange mailen. Met deze data kan bepaald worden hoeveel geld zij terugbetaald zullen krijgen.

Naar verluidt zullen deze claims tot en met 17 maart 2021 worden geaccepteerd. Na deze deadline zullen deze dus automatisch niet meer verwerkt worden. Het is echter niet specifiek benoemd voor wanneer de gebruikers hun geld kunnen verwachten. Dit zou hiermee nog enige tijd in beslag kunnen nemen. De exchange waarschuwt hun gebruikers echter wel dat er inmiddels verschillende groepen gecreëerd zijn die zich voordoen als Livecoin, maar dit in werkelijkheid niet zijn. Op deze manier wordt geprobeerd om de data van de gebruikers te stelen, waarmee zij vervolgens de claim kunnen indienen en opeisen. Alhoewel het bedrijf nu onderzoekt wat er allemaal precies speelt, wordt geadviseerd om alleen via de officiële website van de exchange te werk te gaan.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bug en cyberaanval

Eerder vond er een bug plaats in de Bitcoin prijs, waardoor deze abnormaal hoog uitviel. Hackers wisten hier misbruik van te maken met een zeer goed geplande aanval. Hackers kregen hierdoor toegang tot het platform, waarna zij de bug nog verder konden misbruiken. Naar verluidt werd Bitcoin (BTC) verhandeld voor circa $300.000 op het platform, toen het eigenlijk circa $24.000 waard was.

Alhoewel er vanuit wordt gegaan dat de hack daadwerkelijk plaatsgevonden heeft, beweren diverse personen dat het wellicht om een exit-scam zou kunnen gaan en dat de claims voor schadevergoeding hiermee niet of slechts voor een klein deel uitbetaald worden. Dit zou komen omdat het momenteel erg lastig zou zijn om de schadeclaim in te dienen. Hierdoor hebben diverse gebruikers al een melding gemaakt bij hun lokale handhavingsinstellingen.

Ook zijn sommige gebruikers het niet eens met het versturen van hun persoonlijke gegevens naar een exchange die niet meer online komt. Want wat gebeurt er met deze informatie na maart 2020? Dat wordt helaas nergens specifiek vermeld. Al met al speelt er veel rondom de Russische cryptocurrency exchange Livecoin. Het is op dit moment nog niet bekend of de gebruikers hun geld, of een deel hiervan, terug zullen krijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten