Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Russische Livecoin exchange gaat offline na bug in Bitcoin prijs

Livecoin is een wat minder populaire cryptocurrency exchange uit Rusland. Desalniettemin heeft de exchange al haar activiteiten stop moeten zetten na een vermoedelijke cyberaanval op kerstdag. Naar verluidt verloor de Russische exchange de controle over al zijn servers en knooppunten.


Activiteiten tijdelijk stopgezet

Om deze reden heeft de exchange aan al haar gebruikers gevraagd om tijdelijk te stoppen met het gebruik van Livecoin’s diensten, waaronder de handel in cryptocurrency, stortingen en het gebruik maken van de API.

De exchange heeft inmiddels laten weten dat zij niet op tijd zijn geweest met het offline halen van het platform. Dit zou mogelijk een oplossing kunnen zijn geweest gedurende de cyberaanval. Verwacht wordt echter dat de bezetting in aanloop van en tijdens kerstdag aanzienlijk minder was dan op reguliere werkdagen. Op deze manier kon de hacker of konden de hackers eenvoudiger een cyberaanval uitvoeren zonder opgemerkt te worden. Dit is dan ook met succes gelukt, want alle kanalen van de Russische cryptocurrency exchange konden op deze manier gehackt worden.

Hierdoor heeft Livecoin op dit moment geen enkele vorm van controle over haar servers. Toch doen ze er alles aan om deze controle terug te krijgen en om vervolgens een beveiligingsupdate te implementeren. Deze beveiligingsupdate zou vervolgens het lek dat gebruikt is bij de cyberaanval moeten dichten om zo een nieuwe cyberaanval te voorkomen. De exchange heeft inmiddels ook al contact opgenomen met de lokale politie en hebben aangifte gedaan.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Prijzen abnormaal hoog

Nadat de hackers toegang kregen tot de exchange en alle servers, konden zij de prijzen aanzienlijk verhogen. Op deze manier werd de prijs van Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld absurd hoog, met een waarde van ruim $320.000 per stuk.

Kort nadat bekend werd dat de exchange gehackt was en alle activiteiten gestopt waren, werd toch voor een korte tijd de inlogpagina geopend. Dit zou suggereren dat de exchange de controle weer terug had gekregen en de betreffende problemen opgelost zou hebben, maar niets is minder waar. De Russische cryptocurrency exchange is op dit moment namelijk nog steeds offline en werkt hard aan een oplossing. Volgens een aantal gebruikers van Reddit zou de hack van Livecoin echter een klassieke exit-scam kunnen zijn. Alhoewel dit natuurlijk momenteel slechts speculatie blijft, zou het een mogelijke reden kunnen zijn. Verwacht wordt echter dat het om een echte hack gaat en dat de exchange binnen enkele dagen weer online zal zijn.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten