Bitcoin Nieuws

Russische topdiplomaat waarschuwt voor gigantische vlucht uit Amerikaanse dollar

De Russische minister van buitenlandse zaken Sergey Lavrov zegt dat een wereldwijde vlucht uit de Amerikaanse dollar nu onvermijdelijk is en alleen maar zal versnellen. Volgens het door de Russische overheid gefinancierde TASS zei Lavrov tijdens een persconferentie dat veel landen de sancties en dreigingen van de Verenigde Staten en West-Europa gewoon negeren.

Common Wealth of Independent States

Als voorbeeld van landen die de sancties negeren wijst Lavrov naar de CIS (Common Wealth of Independent States) – landen die onderdeel waren van de vooramlige Sovjet-Unie – die hun handelsstromen al flink hebben uitgebreid zonder rekening te houden met de Amerikaanse eisen.

“We zien een vlucht uit de dollar. Tot nu toe nog niet extreem, maar het gaat zeker versnellen. De trend is onomkeerbaar”, aldus Lavrov.

“Ondanks de dreigingen die onze partners ontvingen om niet met ons samen te werken, zijn de handelsstromen tussen de CIS-landen groeiende en in 2022 met meer dan 6 procent gegroeid tot meer dan 100 miljard dollar”, zo gaat de Russische minister van buitenlandse zaken verder.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe nog niet zoveel. Er gaan momenteel wat geruchten en verhalen rond waarin mensen beweren dat landen als Rusland en China naar elkaar toe trekken om mogelijk een concurrent voor de Amerikaanse dollar op de markt te brengen.

Die concurrent zou dan bestaan uit een muntje van valuta’s van de zogenaamde BRICS-landen. De kans is aanwezig dat ze iets zullen proberen en het gerucht gaat dat ze ook goud in dat mandje willen stoppen.

Daarmee zou de concurrent van de Amerikaanse dollar gekoppeld zijn aan goud en mogelijk een stuk betrouwbaarder dan de valuta van de Verenigde Staten. Echte concurrentie voor de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden van Bitcoin zal het echter niet zo snel worden.

Bitcoin nieuws

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?
Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit
Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen