Rusland
Bitcoin

Russische topdiplomaat waarschuwt voor gigantische vlucht uit Amerikaanse dollar

De Russische minister van buitenlandse zaken Sergey Lavrov zegt dat een wereldwijde vlucht uit de Amerikaanse dollar nu onvermijdelijk is en alleen maar zal versnellen. Volgens het door de Russische overheid gefinancierde TASS zei Lavrov tijdens een persconferentie dat veel landen de sancties en dreigingen van de Verenigde Staten en West-Europa gewoon negeren.

Common Wealth of Independent States

Als voorbeeld van landen die de sancties negeren wijst Lavrov naar de CIS (Common Wealth of Independent States) – landen die onderdeel waren van de vooramlige Sovjet-Unie – die hun handelsstromen al flink hebben uitgebreid zonder rekening te houden met de Amerikaanse eisen.

“We zien een vlucht uit de dollar. Tot nu toe nog niet extreem, maar het gaat zeker versnellen. De trend is onomkeerbaar”, aldus Lavrov.

“Ondanks de dreigingen die onze partners ontvingen om niet met ons samen te werken, zijn de handelsstromen tussen de CIS-landen groeiende en in 2022 met meer dan 6 procent gegroeid tot meer dan 100 miljard dollar”, zo gaat de Russische minister van buitenlandse zaken verder.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe nog niet zoveel. Er gaan momenteel wat geruchten en verhalen rond waarin mensen beweren dat landen als Rusland en China naar elkaar toe trekken om mogelijk een concurrent voor de Amerikaanse dollar op de markt te brengen.

Die concurrent zou dan bestaan uit een muntje van valuta’s van de zogenaamde BRICS-landen. De kans is aanwezig dat ze iets zullen proberen en het gerucht gaat dat ze ook goud in dat mandje willen stoppen.

Daarmee zou de concurrent van de Amerikaanse dollar gekoppeld zijn aan goud en mogelijk een stuk betrouwbaarder dan de valuta van de Verenigde Staten. Echte concurrentie voor de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden van Bitcoin zal het echter niet zo snel worden.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken