Bitcoin

‘s Werelds grootste pensioenfonds overweegt te beleggen in Bitcoin

Het grootste pensioenfonds ter wereld, GPIF, deelde op 19 maart een nieuw investeringsplan voor de lange termijn. Opvallend is dat het onder andere overweegt om in Bitcoin en edelmetalen te stappen, die het onder het kopje “alternatieve beleggingen” plaatst. Het instappen van het grootste pensioenfonds ter wereld zou voor Bitcoin echt een enorme boost kunnen betekenen.

Wordt deze cyclus dan echt de definitieve doorbraak van Bitcoin op het financiële wereldtoneel? Daar begint het langzaam op te lijken.

Focus op innovatie, duurzaamheid & risicobeheer

Om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden, start GPIF een vijfjarenplan om innovatieve methoden te onderzoeken voor het spreiden van beleggingen. Hierbij ligt de nadruk op duurzaamheid en risicobeheer. Wat dat betreft is het extra grappig dat Bitcoin hier onderdeel van uitmaakt.

Als je 5 jaar geleden had beweert dat Bitcoin een duurzame of risicomijdende investering was, dan hadden de meeste traditionele investeerders je voor gek verklaard.

Overigens is het nog niet zeker dat GPIF in Bitcoin gaat investeren. Het pensioenfonds wil eerst nog onderzoek doen naar de digitale munt en de markt, voordat het de knoop doorhakt. Om die reden is het nu informatie aan het verzamelen om alle alternatieven met elkaar te vergelijken.

Interesse in nieuwe beleggingscategorie

Het in 2006 door de Japanse overheid opgerichte GPIF richt zich voornamelijk op investeringen in kerninfrastructuurfondsen. Deze fondsen beleggen in activa die essentieel zijn voor sociale en economische activiteiten. Het bedrijf spreidt momenteel al zijn beleggingen over traditionele activa zoals binnenlandse en buitenlandse aandelen en obligaties, evenals alternatieve activa zoals infrastructuur en onroerend goed.

In het jaarverslag van 2022 benadrukte GPIF dat spreiding hun belangrijkste beleggingsstrategie is: “Onze primaire beleggingsstrategie is diversificatie naar assetklasse, regio en tijdshorizon. Hoewel de marktprijzen op korte termijn kunnen fluctueren, zal GPIF ten volle profiteren van onze lange termijn beleggingshorizon om op een stabielere en efficiëntere manier beleggingsrendementen te behalen.”

Het totale vermogen dat GPIF beheert bedroeg eind december 2023 maar liefst 225 biljoen yen (ongeveer 1,54 biljoen dollar), waarmee het ‘s werelds grootste pensioenfonds is.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Bitcoin bereikt recordkoers in Japan, Argentinië en de Filipijnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten