Sam Bankman Fried (SBF)
Regulatie

Sam Bankman-Fried vrijgelaten op borgtocht van $250 miljoen

Sam Bankman-Fried mag zijn proces afwachten in een overeenkomst die door aanklagers wordt beschreven als de hoogste borgsom ooit.

De gevallen CEO van FTX zal dus Kerstmis doorbrengen met zijn familie. Dit omdat de federale rechter een historische borgsom van 250 miljoen dollar heeft goedgekeurd. De rechter zei dat SBF zijn proces mag afwachten in het huis van zijn ouders in Palo Alto, Californië, zo schreef rechtbankverslaggever Matthew Russell Lee van Inner City Press.

Bankman-Fried krijgt huisarrest

Bankman-Fried krijgt huisarrest en het huis zal bewaakt worden. Dit omdat er een vluchtrisico bestaat. Als SBF toch het huis verlaat zal het huis van zijn ouders in Palo Alto ingenomen worden.

De 30-jarige Bankman-Fried zal ook niet meer dan $1.000 kunnen uitgeven en mag geen andere bedrijven starten zonder toestemming van de rechtbank. Ook zal hij zijn paspoort moeten inleveren. De advocaat van Bankman-Fried zei dat hij akkoord ging met deze voorwaarden.

“Ik zou willen benadrukken dat mijn cliënt vrijwillig heeft ingestemd met deze aanklacht – uitlevering kan maanden of jaren duren op de Bahama’s”, zei de advocaat van Bankman-Fried. Ook zei de advocaat: “Zijn ouders zijn professoren van Stanford. We vragen u de vrijlating te accepteren.”

Bankman-Fried werd vorige week gearresteerd in de Bahama’s, waar het hoofdkantoor van FTX was gevestigd. De afgelopen dagen bracht SBF daar door in een gevangenis voordat hij werd uitgeleverd en in de VS aankwam.

De val van FTX

FTX stortte vorige maand op spectaculaire wijze in. Het was verreweg de meest dramatische val in de 13-jarige geschiedenis van de crypto wereld. FTX was namelijk de op één na grootste crypto beurs ter wereld. Het bedrijf viel echter om, omdat het niet over voldoende middelen beschikte om het geld van zijn klanten te dekken. Volgens sommigen is het pure fraude en is Bankman-Fried de kwade genius. Anderen zeggen dat SBF en zijn compagnons gewoonweg niet het vermogen hadden om zo’n groot bedrijf te leiden. Het waren kinderen die een miljardenbusiness hadden. Het was verdoemd te mislukken.

Ook de nieuwe FTX CEO Ray, de man die de faillissementsprocedure van FTX moet leiden, zei dat de ineenstorting van FTX werd veroorzaakt door een zeer kleine groep zeer onervaren individuen.

Regulatie nieuws

Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Mede-oprichter van BTC-e bekent schuld aan witwaspraktijken
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC