Ripple, XRP
Stablecoin

Samson Mow: Ripple probeert ‘goedkoop te scoren’ met slecht nieuws over Tether

Ripple CEO Brad Garlinghouse krijgt momenteel behoorlijke kritiek te verwerken voor zijn uitspraken over Tether. Hij claimt bijvoorbeeld dat de Amerikaanse overheid achter Tether (USDT) aan zou zitten. “Dat is duidelijk voor mij.”

Die uitspraken deed Garlinghouse tijdens een optreden in de World Class podcast. Iedereen binnen de industrie weet dat Ripple bezig is met een eigen stablecoin, waardoor zij dit zien als een goedkope manier van Garlinghouse om zijn eigen project te promoten.

Samson Mow is keihard voor Ripple

“Laat het aanvallen maar over aan de XRP bots”, zo schrijft hij op Twitter over de goedkope aanval van Garlinghouse aan het adres van Tether.

Volgens Mow probeert Garlinghouse bewust slecht nieuws te verspreide over Tether. “Dat is standaard voor bedrijven die het afgelopen decennium probeerden te concurreren met Tether en het heeft duidelijk geen effect. Kijk alleen maar naar de ongelooflijke groei van Tether de afgelopen jaren.

Nu diversificeren ze ook nog naar gebieden als energie, kunstmatige intelligentie en meer.”

Hij verdenkt Garlinghouse ervan dat hij tegelijkertijd Tether en Bitcoin zwart probeert te maken. “Garlinghouse is gemotiveerd om zowel Bitcoin als Tether aan te vallen, omdat ze beiden concurreren met wat hij wil met Ripple/XRP.”

XRP faalt op alle fronten

De conclusie van Mow is dat XRP faalt op alle fronten. “XRP faalt om met Bitcoin te concurreren en hun stablecoin zal ook falen.”

Garlinghouse probeert het vuurtje een beetje te blussen door op Twitter te claimen dat hij helemaal geen aanval op Tether opende. “Ik viel Tether niet aan. Mijn volgende woorden in de podcast waren dat ik Tether zie als een gigantisch belangrijk onderdeel van het ecosysteem.

Mijn punt was dat de Amerikaanse overheid duidelijk maakt dat ze meer controle willen over door Amerikaanse dollars gedekte stablecoin-uitgevers en dus dat Tether in hun vizier ligt.”

We gaan het allemaal zien. Concurrentie binnen een industrie is nooit verkeerd, maar Ripple heeft zich door de jaren heen niet bewezen als een bedrijf dat zijn grote beloftes waarmaakt. Terwijl Tether dat juist wel heeft gedaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken