Samsung HQ newsbit
Bitcoin

Samsung lanceert Bitcoin Futures ETF in Hong Kong

Samsung Asset Management Hong Kong (SAMHK), een dochteronderneming van Samsung’s investeringstak genaamd Samsung Asset Management, zal op 13 januari de Samsung Bitcoin Futures Active ETF lanceren op de aandelenmarkt van Hong Kong.

De nieuwe stap komt te midden van een grote belangstelling naar Bitcoin van zowel de overheid als institutionele investeerders in de regio.

Hoe werkt de Samsung Bitcoin futures ETF?

De ETF volgt de spotprijs van Bitcoin door te beleggen in Bitcoin-futuresproducten die zijn genoteerd op de Chicago Mercantile Exchange (CME). De ETF van Samsung zal voornamelijk beleggen in de CME Bitcoin Futures, met enkele investeringen in de CME Micro-Bitcoin Futures.

Momenteel is Hong Kong de enige markt in Azië waar Bitcoin futures ETF’s kunnen worden verhandeld. De Samsung Bitcoin Futures ETF voegt zich bij de Hong Kong Crypto Futures ETF, die dus al bestaat.

Park Seong-jin van Samsung Asset Management is blij met de aankomende lancering. Hij schreef:

Hong Kong is de enige markt in Azië waar Bitcoin futures ETF’s worden genoteerd en verhandeld op de institutionele markt. Het zal een nieuwe optie zijn voor investeerders die geïnteresseerd zijn in Bitcoin als een concurrerend product dat hun ervaring in risicobeheer weerspiegelt.

– Park Seong-jin

De goede reputatie van Samsung kan veel beleggers naar de crypto wereld brengen

Deze ETF-notering biedt particuliere en institutionele beleggers een nieuwe manier om blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen, wat kan helpen om meer beleggers naar de crypto wereld te brengen. Zeker met de reputatie en merkkracht van Samsung zou de ETF een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een manier om in Bitcoin te investeren zonder hun eigen BTC tokens te bewaren.

De stap van Samsung komt op het moment dat de cryptomarkt eindelijk weer wat op lijkt te leven. De prijs van de Bitcoin steeg vandaag namelijk weer tot boven het niveau van 18.000 dollar, wat wijst op een mogelijke stijging van het positieve sentiment onder handelaren. Ook andere grote cryptomunten laten de afgelopen week mooie winsten zien.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren