Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin schiet boven de 18.000 dollar uit voor groene reeks van 8 dagen

De Bitcoin koers schrijft momenteel al de achtste groene dag op rij en is 2023 goed begonnen. Voor het eerst sinds midden-december is de koers weer boven de 18.000 dollar uitgekomen. Daarnaast is het voor het eerst sinds juli 2021 dat Bitcoin erin slaagt om een groene reeks van acht achtereenvolgende dagen neer te zetten.

Bitcoin koers CMC
Bitcoin koers zet groene reeks neer – Bron: CoinMarketCap

Bijna 8 procent in 7 dagen

Dat het goed gaat met Bitcoin in 2023 blijkt wel als we een beetje uitzoomen. Over de afgelopen zeven dagen mocht het project namelijk een plus van 7,84 procent opschrijven. Voor de laatste 24 uur staat er een plus van 3,96 procent op de borden. Bitcoin is aan het vlammen en het zou voor de markt toch bijzonder lekker zijn als dit nog even doorgaat. Lex Moskovski weet te melden dat er in die opwaartse koersbeweging ook voor bijna 100 miljoen dollar aan shorts in rook opgegaan zijn.

https://twitter.com/mskvsk/status/1613321293214126081

In 2022 viel de Bitcoin koers met bijna 65 procent en had de markt last van de vele implosies en faillissementen binnen de industrie. Denk bijvoorbeeld aan het Terra-protocol dat in mei 2022 onderuitging en afgelopen november natuurlijk het drama rondom FTX. Inmiddels lijkt de markt daar geen last meer van te hebben en klimt Bitcoin voorzichtig uit het dal. De opleving kan ook te maken hebben met het redelijk positieve nieuws vanuit FTX.

Daar is namelijk al voor ruim 5 miljard dollar aan kapitaal bij elkaar verzameld. Met dat geld kan in ieder geval een significant deel van de gebruikers worden terugbetaald. Dat is iets wat vrijwel niemand had verwacht nadat alle problemen bij het beursplatform aan het licht kwamen. Een andere factor die mogelijk meespeelt op dit moment is de Amerikaanse inflatie.

Amerikaanse inflatie

Voor vandaag staan er namelijk weer nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers op het programma. We krijgen vandaag zowel de consumentenprijsindex (CPI) als de kerninflatie (CPI minus voedsel- en energieprijzen). Het is je vast niet ontgaan dat het in 2022 de inflatie was die centrale banken bewoog om de rente te verhogen. Die hogere rente is een significante factor geweest in de pijn van risico-assets als Bitcoin, maar ook aandelen in het afgelopen handelsjaar.

De verwachting is dat de inflatie weer een stuk lager binnenkomt dan afgelopen maand. Waar we het afgelopen maand moesten doen met een Amerikaanse CPI van 7,1 procent, ligt de verwachting nu op 6,5 procent. Dat is nog steeds veel hoger dan de doelstelling van 2 procent die centrale banken zichzelf stellen, maar komt langzaamaan in de buurt. De renteverhogingen lijken eindelijk effect de sorteren op dit vlak.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?