Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Samsung onthult crypto-wallet & opslag in nieuwe S22-smartphone

De elektronicagigant uit Zuid-Korea, Samsung, heeft zijn nieuwe vlaggenschip-smartphones uitgerust met diverse crypto-functionaliteiten.


Uitgebreide crypto-wallet

Dit maakte Samsung bekend tijdens hun virtuele ‘Unpacked 2022’-evenement. Gedurende dit evenement werd de nieuwe Samsung Galaxy S22 Ultra getoond. Eén van deze crypto-functies is naar verluidt een crypto-wallet.

In het evenement werd de wallet aangeprezen om eenvoudig toegang te krijgen tot (complexe) digitale producten, zoals cryptocurrencies. De wallet kan hiernaast echter ook verschillende dingen voor de gebruiker veilig opslaan, zoals persoonlijke identificatie-bestanden als ID’s, rijbewijzen of paspoorten. Ook kan het naar verluidt veilig de gegevens van creditcards, betaalpassen en vaccinatiegegevens opslaan.

Samsung heeft zijn eigen betalingsplatform, Samsung Pay, tevens geïntegreerd in de beveiligde (crypto)-wallet. De beveiliging van het geheel wordt uitgevoerd door Samsung’s eigen Knox Vault-platform. Dit platform versleutelt gevoelige informatie en blockchain-slutels. Deze gegevens worden vervolgens van het besturingssysteem van de telefoon geïsoleerd om de veiligheid ervan te verbeteren.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Weinig verdere details naar buiten gebracht

Met de nieuwe beveiligde wallet gaat Samsung de concurrentie aan met Apple’s vergelijkbare Apple Wallet. Samsung gaat echter een stap voorlopen met de crypto-integratie.

Het Unpacked 2022-evenement heeft verder weinig details naar buiten gebracht over de crypto-functionaliteiten, welke tokens ondersteund zullen worden en hoe het opslagsysteem voor de digitale activa precies werkt.


Niet de eerste stappen binnen crypto-wereld

Het virtuele evenement werd gehouden op een virtuele Samsung 837X-ruimte in de Decentraland Metaverse. Wereldwijd namen meer dan 100.000 gebruikers deel aan het evenement, waar ze tevens een pre-order konden plaatsen voor Samsung’s nieuwe premium smartphones.

Begin dit jaar opende Samsung zijn 837-winkel in samenwerking met Decentraland. Volgens het bedrijf was dit toen één van de grootste merkovernames in de geschiedenis van Decentraland.

Hiernaast heeft het bedrijf ook stappen gezet binnen de NFT-wereld. Zo gaat het bedrijf namelijk native NFT’s ondersteunen vanaf hun 2022 tv-line-up. Hierdoor kunnen gebruikers rechtstreeks crypto-kunst kopen via een platform-app op hun smart tv’s. Het bedrijf zet de stappen binnen de crypto-wereld dus voort.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten