Central Bank Digital Currency (CBDC)
Blockchain

San Francisco’s federale bank kijkt naar de ontwikkeling van CBDC-systeem

De Federal Reserve Bank van San Francisco is naar verluidt op zoek naar een software-ingenieur om te assisteren bij de ontwikkeling en implementatie van systemen die gerelateerd zijn aan een centrale bank digitale valuta (CBDC).

LinkedIn-vacature geplaatst

Op 18 februari plaatste de Federal Reserve Bank of San Francisco een vacature op LinkedIn voor een ‘senior applicatieontwikkelaar – digitale valuta’, waarbij de kandidaat wordt gevraagd om bij te dragen aan het ontwerp en de implementatie van systemen die van cruciaal belang zijn voor CBDC-onderzoek bij de Federal Reserve. Het bericht meldde onder andere het volgende:

Gezien de belangrijke rol van de dollar, probeert het Federal Reserve System de kosten en baten van de potentiële technologieën voor digitale valuta’s van de centrale bank beter te begrijpen, en hoe het systeem dit opkomende veld beter begrijpt.

Enkele belangrijke verantwoordelijkheden van de functie zijn onder meer het ontwikkelen van CBDC-gerelateerde systemen, het identificeren van verbeteringen en het beperken van risico’s. De functie is gevestigd in San Francisco, Californië en het basissalaris varieert van minimaal $110.300 tot maximaal $176.300.

Al zo’n 50 mensen hebben interesse getoond in de LinkedIn-vacature om lid te worden van de federale overheid om een eigen CBDC te ontwikkelen. Verwacht wordt dat dit aantal in de komende dagen echter nog aanzienlijk kan oplopen.

CBDC is wereldwijd populair

Wereldwijd worden CBDC’s al volle bak onderzocht en/of zelfs al getest. Een voorbeeld hiervan is India, waar ze een pilot onder 50.000 gebruikers en 5.000 verkopers verdeeld over het hele land hebben uitgevoerd. Hierin werd de onlangs gelanceerde digitale Roepie CBDC uitvoerig getest.

Ook Rusland heeft onlangs bekend gemaakt dat ze een pilot gaan uitvoeren met echte consumenten in april van dit jaar. Waar deze pilot eerst voor 2024 gepland stond, wordt deze nu naar voren geschoven. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Als slot is ook Kazachstan bezig met de uitrol van een CBDC. Eind van 2022 werd er in dit land een aanbeveling gedaan om een gefaseerde uitrol van een CBDC uit te voeren, nadat een tweede testfase van de CBDC voltooid was. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken