Altcoin

Santiment: ‘Altcoins ondergewaardeerd na bloedbad vorige week’

Nieuwe data van het on-chain analysebedrijf Santiment suggereert dat altcoins hun verliezen van vorige week weleens goed kunnen maken. Volgens Santiment zijn altcoins “enorm ondergewaardeerd” na het bloedbad van vorige week, terwijl investeerders nog verdeeld zijn over het vermogen van de markt om te herstellen.

Altcoins ondergewaardeerd

Santiment baseert zich voor zijn conclusie dat altcoins ondergewaardeerd zijn op de zogenoemde Market Value to Realized Value (MVRV) indicator. Deze meet in theorie in hoeverre een cryptocurrency overgewaardeerd of ondergewaardeerd is.

Volgens Santiment is de meerderheid van de altcoins momenteel ondergewaardeerd. “Market caps zijn afgelopen week significant gedaald en de meningen daarover zijn verdeeld. Velen geloven in een snel herstel, terwijl anderen het zien als het begin van een dump.

Maar het valt niet te ontkennen dat de gemiddelde altcoin wiskundig gezien in een kansrijke zone zit”, zo is Santiment optimistisch over de markt op dit moment.

Wat dat betreft kan het dus zomaar zijn dat we op korte termijn weer een stijgingen beginnen. Al is dat nu wellicht lastig voor te stellen, na de hevige dalingen van de afgelopen week.

Bitcoin whales blijven actief

Hoewel de crash van afgelopen week de “scherpste val” van het jaar was, blijven de Bitcoin whales volgens Santiment opvallend actief. “De stof is nog lang niet neergedaald nadat de cryptomarkt misschien wel zijn zwaarste correctie van 2023 meemaakte. We zien grote hoeveelheden Bitcoin-transacties met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar, wat erop wijst dat whales heel actief zijn tijdens deze dump”, aldus Santiment.

BTC adres

Ondanks die hoge activiteit is het aantal adressen met 10 Bitcoin of meer ongeveer gelijk gebleven. Wat dat betreft zijn het aantal whales dus niet gedaald en hebben ze mogelijk niet verkocht, maar bijgekocht.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 26.015 dollar en staat er een kleine daling van 0,24 procent op de borden voor de afgelopen 24 uur. Voor de laatste zeven dagen gaat het iets minder en staat Bitcoin met 11,43 procent in het rood.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?