Crypto prijs stijgt
Altcoin

Santiment is bullish over deze Crypto, die al met 200% steeg

Als we het on-chain analyseplatform Santiment mogen geloven, dan is het op Ethereum gebaseerde Skale Network (SKL) na een stijging van 200 procent nog niet klaar met zijn bullrun. Sinds medio-augustus is de koers van de munt drie keer over de kop gegaan en dat is volgens hen vooral te wijten aan de stijging van het aantal adressen op de blockchain. Dat geeft immers aan dat het project veel wordt gebruikt en over het algemeen is dat een goed teken voor de koers van een munt.

Shorthandelaren worden gewaarschuwd

Verder waarschuwt Santiment voor het gigantische aantal shorts dat momenteel wordt geopend op de munt. “SKL kan zelfs verder stijgen totdat handelaren stoppen met het ‘verwachten’ van een correctie, omdat geliquideerde shortposities vaak als raketbrandstof fungeren voor hogere koersen”, aldus Santiment.

Als je “short” gaat op een financiële asset, dan leen je deze van een handelsplatform om de asset in kwestie vervolgens meteen na het lenen te verkopen. Op een zeker moment moet je de asset natuurlijk ook weer terugkopen.

Zodra de prijs begint te stijgen maken shorthandelaren dan ook een verlies op hun positie, omdat je door de asset te lenen en meteen te verkopen gokt op een koersdaling. Dan kun je deze immers voor minder geld terugkopen en terugleveren aan het handelsplatform.

Als een asset juist stijgt, dan kan dat een tegenovergesteld effect opleveren. Als je niet voldoende geld meer in je wallet hebt op het handelsplatform, kunnen zij jou dwingen om de asset te kopen en terug te leveren. Dat noemen we een liquidatie. Als er een golf van liquidaties plaatsvindt, moeten veel handelaren op hetzelfde moment de asset terugkopen en schiet de koers omhoog.

Ook bullish over Ehtereum

Verder zijn de analisten van Santiment bullish over Ethereum dat een “veelbelovend signaal” afgeeft. Het toegenomen aantal actieve adressen wordt namelijk niet gecombineerd met een stijging van het aantal Ethers die richting de beurzen beweegt en dat is volgens Santiment een positief signaal voor de koers.

Op dit moment ligt ongeveer 8,4 procent van de volledige supply van Ethereum bij de beurzen, wat een all-time low markeert voor de nummer twee van de markt. Wat dat betreft mag het geen verrassing zijn dat Ethereum vandaag op een plus van 4 procent staat, ten opzichte van de 2 procent van Bitcoin.

De Ethereum koers komt momenteel binnen op 2.060 dollar per token, terwijl Bitcoin een koers van 37.350 dollar mag overleggen. Daarmee heeft Ethereum een market cap van 248 miljard dollar en is die van Bitcoin (nog altijd de grootste) met 730 miljard dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Skale Network of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins