Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin-koers vandaag flink gedaald, Santiment waarschuwt voor mogelijke correctie

De Bitcoin-koers is vandaag fors gedaald, en het blockchain-analyseplatform Santiment waarschuwt dat dit mogelijk nog niet het einde van de correctie is.

Optimisme als risicofactor

Volgens analisten van Santiment kan het huidige optimisme rond Bitcoin de oorzaak zijn van de recente daling. De digitale munt steeg in drie weken tijd met ongeveer 22%, wat zorgde voor een sterke toename van positief sentiment onder handelaren.

Uit gegevens van Santiment blijkt dat er momenteel 1,8 keer zoveel bullish berichten over Bitcoin zijn op social media als bearish berichten, wat een teken is van het groeiende vertrouwen in de markt.

Markten kunnen onverwacht bewegen

Santiment benadrukt echter dat markten vaak in de tegenovergestelde richting bewegen van de verwachtingen van de massa. Dit betekent dat het huidige optimisme een verdere daling kan veroorzaken. Paniekverkopen na de koersdaling van BTC bevestigen deze waarschuwingssignalen.

Wanneer er te veel optimisme is, kopen veel beleggers in de verwachting dat de prijs verder zal stijgen. Dit kan leiden tot een ‘oververkochte’ situatie waarin de vraag afneemt omdat de meeste kopers al hebben gekocht. Zonder nieuwe kopers die de prijs ondersteunen, kan de markt zich uiteindelijk omdraaien.

‘Zwakke handen’ versterken dalingen

Daarnaast betreden vaak beleggers de markt zonder voldoende kennis van de fundamentele waarde van hun investering. Deze zogenoemde ‘zwakke handen’ hebben de neiging om snel te verkopen wanneer er onverwacht een daling plaatsvindt, wat de neerwaartse druk op de markt verder kan vergroten.

‘Uptober’ biedt hoop

Aan de andere kant zijn er ook positieve signalen. Oktober staat in de cryptogemeenschap bekend als “Uptober” vanwege zijn historisch sterke prestaties. Bovendien hopen beleggers dat de recente halving, die nu bijna zes maanden geleden plaatsvond, binnenkort een positieve invloed zal hebben op de Bitcoin-koers.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt zakt na Iraanse raketaanvallen op Israël
Japanse Metaplanet steekt voor de zoveelste keer miljoenen in Bitcoin
Bitcoin koers kan met 5-10% dalen: Uitspraken van Powell en China’s Golden Week beïnvloeden markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales