The Sandbox on Smartphone
Blockchain

Saudi-Arabië & The Sandbox werken samen voor toekomstige Metaverse-plannen

Initiatieven voor Metaverse ontwikkeling blijven een belangrijke focus en belangrijkste interesse in het Midden-Oosten. Dit blijkt ook weer eens uit een nieuwe samenwerking die gestart is tussen Saudi-Arabië en The Sandbox. Tevens wordt er tijdens de LEAP-conferentie in Riyadh belangrijke onderwerpen in de industrie belicht.

Nieuwe samenwerking is gestart

Op 7 februari werd tijdens de conferentie een partnerschapsceremonie gehouden, die erkenning gaf aan een nieuw memorandum van overeenstemming (MOU) tussen de Sandbox en de regering van Saoedi-Arabië.

Volgens berichten op sociale media van Sebastien Borget, de mede-oprichter en COO van The Sandbox, heeft het MOU tot doel elkaar te “verkennen, adviseren en ondersteunen” bij de ontwikkeling van de Metaverse bij de Saudi Arabia ‘Digital Government Authority’ (of DGA afgekort).

Alhoewel er geen uitgebreide informatie is over de omvang van het partnerschap, hebben beide partijen actief de grenzen verlegd van de Web3-ruimte op het gebied van hun expertise. The Sandbox zelf werkt al samen met enkele grote namen, zowel binnen als buiten de Web3-ruimte, zoals onder andere Atari, Snoop Dogg, Gucci, TIME, HSBC en Warner Music Group.

Eerste winkel voor NFT’s geopend

De conferentie die zich in Saoedi-Arabië bevindt, vindt plaats terwijl het Midden-Oosten zich blijft vestigen als centrum voor opkomende technologieën. In november van het afgelopen jaar werd Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten aangewezen als locatie voor de nieuw opgerichte blockchain-associatie voor het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

Kort daarvoor stelde het ‘Dubai International Financial Centre’ een regeling voor crypto-tokens in, die van toepassing is op alle tokens die in de zone erkend worden. Dubai is al lange tijd een centrum van regionale innovatie op het gebied van de Web3-ruimte.

Verder opende ze de eerste winkel voor NFT’s en bracht op 7 februari de langverwachte regelgeving voor aanbieders van virtuele activa uit. Een onderzoek dat door KuCoin in juli uitgevoerd is, toonde aan dat Saoedi-Arabië een belangrijke markt is voor de adoptie van digitale valuta vanwege de lokale regelgeving. De overheid onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken