Bearmarkt, Bearmarket,
Bitcoin

Scaramucci: ‘We zijn door de bearmarkt heen’

Na de fantastische start van Bitcoin in 2023 voelt Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital zich veilig genoeg om te roepen dat de bearmarkt voorbij is. Verder spreekt Scaramucci het vertrouwen uit in de crypto-investeringen van zijn firma. “Al moet ik zeggen dat het een gok is. We weten het niet zeker”, aldus Scaramucci.

Bitcoin is de beste

In zijn interview van 6 april met Yahoo Finance haalt Scaramucci de prestaties van Bitcoin aan ten opzichte van andere investeringen. “Iedere periode dat je Bitcoin voor vier jaar vasthield, je kunt iedere dag pakken, heb je het beter gedaan dan iedere andere asset-klasse”, aldus Scaramucci.

Scaramucci herhaalde ook zijn bullish voorspellingen voor Bitcoin voor de komende halving. Die staat nu voor april 2024 op het programma, als we de data van NiceHash mogen geloven.

Historisch gezien opereert Bitcoin over het algemeen in een cyclus van vier jaar. De start van iedere opwaartse koersbeweging begon vaak na de halving. De theorie daarachter is dat de halving Bitcoin meer schaars en om die reden meer waardevol maakt.

Stijging van 70 procent

In 2023 slaagde Bitcoin er al in om een stijging van 70 procent neer te zetten. Op 1 januari begon Bitcoin het jaar nog op een koers van 16.521 dollar en vandaag staat de koers net onder de 28.000 dollar.

Daarmee doet Bitcoin het een stuk beter dan de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex, die in diezelfde periode met ongeveer 7 procent klom. De komende weken moeten uitwijzen of Bitcoin het in zich heeft om het bullish momentum door te zetten.

Anthony Scaramucci heeft in ieder geval vertrouwen in de toekomst van Bitcoin, zo blijkt uit zijn interview met Yahoo Finance. Voor de komende periode moeten de ogen vooral gericht op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Als die verder verzwakt, dan is de kans aanwezig dat we richting een recessie gaan en dat zou waarschijnlijk niet goed zijn voor de Bitcoin koers. Wat dat betreft komen er een paar spannende weken aan.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard