bitcoin etf
Bitcoin

SEC gaat niet in hoger beroep Grayscale Bitcoin ETF aanvraag

We hadden het gisteren over de deadline die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de rechtbank over de Grayscale Bitcoin (BTC) ETF. Nu blijkt dat de SEC heeft besloten geen beroep aan te tekenen.

In augustus besliste een federale rechtbank dat de SEC fout zat door de aanvraag van crypto-beheerder Grayscale af te keuren. Deze beslissing was cruciaal voor de sector, gezien al tien jaar wordt gepoogd in Amerika zo’n product te lanceren. Grayscale ambieerde haar Bitcoin Trust te transformeren naar een spotmarkt Bitcoin ETF. De rechtbank stelde dat als de SEC Bitcoin-futures ETF’s had goedgekeurd, ze niet tegelijkertijd spotmarktproducten mocht weigeren.

Het is essentieel te begrijpen dat het niet instellen van beroep niet direct betekent dat Grayscale’s aanvraag is goedgekeurd. De SEC zal waarschijnlijk verzocht worden Grayscale’s aanvraag opnieuw te bekijken en kan alsnog afwijzen op andere argumenten.

Instroom van institutioneel kapitaal

Een Bitcoin Spot ETF zou institutionele investeerders een eenvoudigere en gereguleerde manier bieden om in Bitcoin te investeren, waardoor meer institutioneel kapitaal naar de crypto markt kan stromen. Dit zou uiteindelijk tot een positief marktsentiment kunnen leiden en een stijging van de BTC koers.

Al sinds de aankondiging van de wereldwijde vermogensbeheerder BlackRock in juni is er de hoop dat de goedkeuring ervan grote impact zal hebben op de cryptomarkt. Vervolgens volgden veel andere bedrijven ook en staan er in totaal 7 aanvragen in de wacht van onder andere Fidelity en Invesco.

Conclusie

De SEC heeft besloten geen beroep aan te tekenen tegen de rechtbankbeslissing over de Grayscale Bitcoin ETF. Ondanks deze ontwikkeling is Grayscale’s goedkeuring niet gegarandeerd. De potentiële goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF zou institutioneel kapitaal kunnen aantrekken en de BTC-koers positief kunnen beïnvloeden. Meerdere grote bedrijven, waaronder BlackRock, Fidelity en Invesco, hebben vergelijkbare aanvragen ingediend, wat de groeiende interesse in de sector onderstreept.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers