Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

SEC maakt bezwaar tegen XRP-houders die Ripple verdedigen

Terwijl de zaak tegen Ripple voortduurt, wil de SEC dat sommige ‘amici curiae’ worden uitgesloten van het verlenen van rechtsbijstand aan de verdediger.

Geen erkenning als ‘amici curiae’

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten probeert Ripple-houders (XRP) ervan te weerhouden te helpen bij de verdediging van Ripple. Ook proberen ze advocaat John E. Deaton te verbieden om verder deel te nemen aan de procedures.

In het officiële bezwaar dat dinsdag werd ingediend, verzette de toezichthouder zich tegen het besluit om 1.746 XRP-houders te erkennen als ‘amici curiae’, samen met advocaat John E. Deaton.

Amici (meervoud: amici curiae) betekent ‘vriend van de rechtbank’ – een persoon of organisatie die geen partij is in een rechtszaak, maar die een rechtbank mag bijstaan door informatie, expertise of inzichten te verstrekken. In dit geval ter ondersteuning van Ripple’s verdediging.

Deaton beweert slachtoffer te zijn

Deaton heeft 3.252 beëdigde verklaringen ondertekend door de tokenhouders. Hierin staat in wezen dat ze het slachtoffer zijn van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple als gevolg van gederfde winst.

Houders beweren in de beëdigde verklaringen dat ze ofwel geen wettelijke verantwoordelijkheid op zich namen voor de aankoop van XRP, ze kochten de tokens voor utilitaire doeleinden in plaats van investeringsdoeleinden. Of ze kochten niet op basis van beloften van het bedrijf en zijn vertegenwoordigers.

In haar bezwaar tegen XRP-houders beweerde de commissie echter dat ze proberen te opereren buiten strikt juridische kwesties.

De verzoekers stellen geen briefing over juridische kwesties voor. In plaats daarvan willen ze argumenten presenteren op basis van 3.252 beëdigde verklaringen die bepaalde feiten ‘bevestigen’.

De SEC

De commissie heeft vermeende bedreigingen van Deaton tegen voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton aangehaald als reden om hem als amicus te ontslaan. De SEC gebruikte een geredigeerde brief van 7 juni aan rechter Torres. Hierin werd een YouTube-video uit 2021 geciteerd waarin Deaton verklaarde:

Misschien moet ik overlopen en de [godslastering] uit de voormalige SEC-voorzitter Jay Clayton slaan.

Deaton

De XRP-houders en Deaton als amici moeten uiterlijk op 25 juli een openbaar antwoord op het bezwaar van de SEC indienen.

Ripple is een blockchain-bedrijf dat het XRP-token uitgeeft. De SEC heeft in een lopende rechtszaak die in 2020 begon, beweerd dat Ripple en zijn leidinggevenden Brad Garlinghouse en Christian Larsen XRP als niet-geregistreerde securities hebben verkocht.

Vraagtekens bij SEC’s behandeling van McCaleb

Ondertussen beweert Deaton dat de SEC niet in overeenstemming is geweest met de toepassing van de wet tegen Ripple, Garlinghouse en Larsen. Op Twitter legde de advocaat uit dat als de SEC echt dacht dat XRP een security was, het een bevel zou hebben ingediend tegen Ripple en een bevel zou hebben uitgevaardigd tegen de twee leidinggevenden en Jed McCaleb om hun tokens te verkopen.

Ripple-medeoprichter Jed McCaleb heeft negen miljard XRP verkocht sinds hij het bedrijf in 2014 verliet.

De uitkomst van deze zaak zou kunnen bepalen of XRP een security is. Als de rechter in het voordeel van de SEC beslist, kan dit het precedent zijn dat de commissie nodig heeft om juridische stappen te ondernemen tegen andere cryptoprojecten die tokens op dezelfde manier als Ripple hebben verkocht.

Ripple nieuws

Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta
Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiëren Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiëren
Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten