SEC
Regulatie, Ripple

SEC overweegt Ethereum als effect te bestempelen: Goed nieuws voor Ripple?

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al jaren in strijd met crypto. Soms is dit ten slechte voor de industrie, andere keren ten goede. Op het moment lijkt er echter een negatieve ontwikkeling tot stand te komen waarin de SEC overweegt om Ethereum (ETH) als een effect te classificeren. 

Dit nieuws volgt uit onderzoek van Fortune waarin blijkt dat de SEC documenten en financiële gegevens heeft opgevraagd bij Amerikaanse bedrijven die zaken doen met de Ethereum Foundation.

In het verleden had Bill Hinman, toenmalig directeur van Corporation Finance bij de SEC, verklaard dat ETH geen security (effect) was. Hij argumenteerde dat het platform voldoende gedecentraliseerd was, waardoor het buiten de definitie van een effect viel. Deze recente bewegingen van de SEC lijken echter niet in lijn te zijn met dit eerdere standpunt.

Desondanks zijn er belangrijke veranderingen opgetreden sinds Hinman’s uitspraak. Het Ethereum-netwerk heeft bijvoorbeeld de overstap gemaakt naar een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme. Bovendien heeft het kantoor van de New York Attorney General Ethereum in een rechtszaak tegen KuCoin als een security geclassificeerd, wat wijst op een mogelijke verschuiving in de interpretatie van wat als een security wordt beschouwd.

Een kans voor Ripple?

Voorafgaand aan Hinman’s verklaring waren ETH en XRP in felle concurrentie voor de tweede grootste cryptocurrency qua marktwaarde. Hinman’s uitspraak, waarin hij aangaf dat ETH niet als een security beschouwd werd, leidde ertoe dat investeerders hun vertrouwen in Ethereum vergrootten, mede omdat het leek dat Ethereum niet onder het toezicht van de SEC zou vallen.

Er is speculatie over hoe een mogelijke rechtszaak tegen de Ethereum Foundation en de classificatie van ETH als security de waarde van deze digitale munt negatief zou kunnen beïnvloeden. Een dergelijke ontwikkeling zou XRP de kans kunnen geven om dichter bij Ethereum te komen, of deze zelfs in te halen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 10 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten