SEC, securities and exchange commission
Regulatie, Ripple

SEC overweegt in beroep te gaan tegen recente Ripple uitspraak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangegeven mogelijk in beroep te gaan tegen de recente uitspraak in de rechtszaak tegen Ripple Labs. Deze uitspraak heeft bepaald dat XRP niet als een effect wordt beschouwd wanneer het wordt verkocht aan particuliere beleggers.

Volgens de SEC is deze uitspraak in strijd met “fundamentele beleggingsrecht principes”, zoals de Howey Test. Deze test bepaalt wat onder de categorie van een investeringscontract valt of niet.

SEC tegenspraak met Ripple Labs uitspraak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), het agentschap dat de effectenmarkt reguleert, heeft recentelijk commentaar geleverd op de Ripple Labs rechtszaak. Deze opmerkingen kwamen naar voren in een aparte rechtszaak tegen Terraform Labs en hun oprichter, Do Kwon. Het duo wordt beschuldigd van het uitvoeren van een beveiligingsfraude van meerdere miljarden dollars met betrekking tot crypto-activa.

Deze commentaren van de SEC werden geuit tijdens hun reactie op een verzoek van Terraform Labs tot afwijzing van de zaak op 21 juli. De verdediging van Terraform Labs verwees in dit verzoek naar de uitspraak in de Ripple Labs rechtszaak. De SEC greep dit moment aan om hun bezwaren tegen de recente beslissing van de rechtbank over XRP, de cryptocurrency in het centrum van de Ripple Labs zaak, te benadrukken.

‘De rechtbank heeft de Ripple zaak verkeerd beoordeeld’

“Ondanks wat de verdediging beweert, ondersteunt een groot deel van de Ripple-uitspraak onze aantijgingen in deze zaak en verwerpt het de argumenten die door de verdediging zijn ingebracht”, aldus de SEC. De commissie voegde eraan toe dat de Ripple uitspraak echter in strijd is met de Howey Test (een juridische test om te bepalen of iets een effect is) en dat het ongefundeerde eisen aan deze test toevoegt, vooral met betrekking tot de programmatische en andere verkoopmethoden.

Daarnaast stelde de SEC: “Wij menen dat bepaalde delen van de Ripple-uitspraak verkeerd zijn beoordeeld en dat deze rechtbank die beslissingen niet zou moeten volgen. Het personeel van de SEC is bezig met het overwegen van de verschillende beschikbare mogelijkheden voor verdere toetsing en is van plan om aan te bevelen dat de SEC een dergelijke toetsing zoekt.”

De verklaringen van de SEC komen slechts een paar dagen nadat SEC-voorzitter Gary Gensler zijn teleurstelling uitsprak over de rechtbank die van mening was dat XRP geen effect was bij verkoop aan particuliere beleggers.

Conclusie

Uit de recente commentaren van de SEC blijkt duidelijk een teleurstelling over de uitspraak van de rechtbank in de Ripple Labs zaak. Ze geven aan dat bepaalde aspecten van de uitspraak in strijd zijn met hun interpretatie van de Howey Test en hun begrip van de effectenwetgeving.

Deze sterke bezwaren, gecombineerd met de vermelding dat ze de verschillende opties voor verdere juridische evaluatie overwegen, suggereren dat er een aanzienlijke kans is dat de SEC in beroep gaat tegen de uitspraak. Het blijft dus een zaak om nauwlettend te volgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten