US SEC
Regulatie, Ripple

SEC reageert eindelijk op uitspraak in Ripple rechtszaak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft eindelijk haar reactie gegeven op het vonnis in de rechtszaak tegen Ripple.

De SEC lijkt tevreden met de uitspraak en verklaarde aan Fox Business-reporter Eleanor Terrett dat de rechtbank de “ernst” van het gedrag van Ripple heeft aangepakt.

Zoals eerder gerapporteerd door Newsbit, oordeelde districtsrechter Analisa Torres dat Ripple “een ernstige overtreding” had begaan door herhaaldelijk de effectenwetgeving te schenden. Het bedrijf is veroordeeld tot het betalen van een aanzienlijke boete van $125 miljoen.

Tegelijkertijd heeft rechter Torres het bedrag van de civielrechtelijke boetes die de SEC had geëist, fors verminderd. De instantie had aanvankelijk een bedrag van maar liefst $2 miljard geëist.

Wie heeft er eigenlijk gewonnen?

Hoewel Ripple het vonnis presenteert als een grote overwinning voor het geplaagde bedrijf, gelooft Terrett dat ook de SEC reden heeft om te vieren. De opgelegde boete is namelijk aanzienlijk hoger dan de $10 miljoen waarop het in San Francisco gevestigde bedrijf had gehoopt.

XRP schiet omhoog ondanks onzekerheid rond SEC beroep

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de SEC in beroep gaat tegen de meest recente uitspraak van de rechtbank over de opgelegde maatregelen, kan de instantie nog steeds bezwaar maken tegen het vonnis van juli 2023, waarin werd bepaald dat secundaire XRP-verkopen geen effecten zijn.

Ondanks de onzekerheid over de beroepsplannen van de SEC, heeft XRP een enorme prijsstijging doorgemaakt, met een toename van meer dan 20%.

XRP is zelfs een van de meest verhandelde cryptomunten ter wereld geworden. In Zuid-Korea overtroffen de dagelijkse handelsvolumes van XRP na de uitspraak zelfs die van Bitcoin, Ethereum en Solana samen.

Ontvang een Welkomstcadeau van €50 bij OKX

Ben je klaar om de cryptowereld te verkennen en wellicht XRP of een andere cryptocurrency te kopen? Dit is je kans! Speciaal voor onze lezers hebben Newsbit en OKX een exclusieve aanbieding.

Registreer je vandaag nog via de onderstaande knop bij OKX en ontvang een gratis welkomstcadeau ter waarde van maar liefst €50.

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13