blackrock
Bitcoin, Regulatie

SEC stelt Spot Bitcoin ETF van BlackRock uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelt zijn uiteindelijke beslissing voor meerdere Spot Bitcoin ETFs uit. Het gaat niet alleen om die van BlackRock, maar ook om die van Invesco, Bitwise en Valkyrie. James Seyffart, de ETF-expert van Bloomberg, verwacht dat de aanvragen van Fidelity, VanEck en WisdomTree ook worden uitgesteld.

Twee weken eerder dan verwacht

De beslissing van de SEC komt twee weken eerder dan aanvankelijk werd gedacht. De deadline voor de toezichthouder lag namelijk op 16-19 oktober voor de uitgestelde aanvragen. De timing heeft te maken met de zogenaamde “shutdown” van de Amerikaanse overheid die in potentie op 1 oktober kan beginnen.

Dat zou de financiële toezichthouder en andere federale agentschappen in de problemen kunnen brengen. Om het uitvallen van de Amerikaanse overheid te voorkomen moeten er voor 1 oktober nog 12 wetsvoorstellen doorheen wat betreft de financieren van agentschappen.

Uiteindelijk kan de SEC overigens NOG een keer de aanvragen uitstellen in januari 2024. Vervolgens moet het in maart 2024 echt een beslissing nemen over de meeste ETF-aanvragen die nu op tafel liggen.

Wat dat betreft zou de Spot Bitcoin ETF in Amerika voor de Bitcoin Halving van april de markt op kunnen.

Kleine kans op Spot Bitcoin ETF in 2023

Eind augustus riep Bloomberg ETF analist Eric Balchunas nog dat de kans op een Spot Bitcoin ETF in 2023 op 75 procent lag, terwijl hij die kans eerder op 65 procent legde. Wat dat betreft lijkt het erop dat ook de experts het soms niet bij het juist eind hebben, al rept Balchunas natuurlijk ook niet over een kans van 100 procent.

Wat dat betreft dekt hij zich in ieder geval een beetje in door het over 75 procent te hebben. Voor 2024 gaat het om een aan zekerheid grenzende overtuiging dat de Spot Bitcoin ETF er komt.

Voor 2024 geeft Balchunas de Spot Bitcoin ETF namelijk een kans van 95 procent. Laten we daar dan maar op hopen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%