NFT

SEC wil rechtszaak starten tegen NFT-marktplaats OpenSea

Non-fungible Tokens (NFTs) beleefden tijdens de zomerse bullmarkt van 2021 hun grote doorbraak. Bij die doorbraak speelde marktplaats OpenSea een grote rol, door de handel in deze unieke vorm van tokens te faciliteren met een prachtig platform.

Nu zit OpenSea in de problemen, want de SEC kondigt middels een “Wells Notice” aan dat het een rechtszaak wil aanspannen tegen de marktplaats.

Rechtszaak tegen OpenSea

Middels een Wells Notice geeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als het ware een waarschuwing aan bedrijven dat ze voornemens zijn een rechtszaak aan te spannen.

In dit geval is de SEC van mening dat OpenSea de onrechtmatige handel in securities (effecten) faciliteert. Hiermee geven ze aan NFTs (of in ieder geval een deel daarvan) te zien als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving.

Dat wil zeggen dat ze op een bepaalde manier als een soort aandeel kwalificeren en aan de uitgifte en handel daarvan kleven regels. Je mag niet zomaar een handelsplatform opzetten en daarop de handel in aandelen faciliteren. Daar zijn vergunningen voor nodig.

OpenSea heeft die vergunningen uiteraard niet, maar ging er vanuit dat ze die voor NFTs niet nodig hadden. Daar lijkt de SEC nu een andere mening over te hebben. Bij OpenSea zijn ze uiteraard niet blij met deze Wells Notice.

Als een donderslag bij heldere hemel

“We zijn geschokt dat de SEC een dergelijke actie zou ondernemen tegen creators en artiesten”, aldus de CEO van OpenSea.

“Maar we zijn klaar om op te staan en het gevecht aan te gaan”, zo liet Devin Finzer van OpenSea verder weten.

Met een Wells Notice is het kwaad nog niet geschied. In feite is het een waarschuwing dat een rechtszaak in de lucht hangt. In theorie kan daar nog iets mee gedaan worden.

Finzer zegt in ieder geval dat zijn bedrijf tegen de notice zal vechten en heeft reeds 5 miljoen dollar opzijgezet om eventuele juridische kosten voor NFT-creators en ontwikkelaars te deken.

“Ik hoop dat de SEC snel bij zinnen komt en dat ze met een open hart zullen luisteren”, zo voegt Finzer nog toe.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

NFT nieuws

CryptoPunk NFT ter waarde van $1,5 miljoen verkocht voor slechts $23.000
Bored Ape NFT-kopers verliezen 93% van hun investering
Immutable kondigt sluiting van NFT-marktplaats aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt