BItcoin
Bitcoin

Semler Scientific koopt opnieuw voor $5 miljoen aan Bitcoin

Semler Scientific, een medisch technologiebedrijf, heeft onlangs nog eens 83 BTC gekocht voor $5 miljoen. Hiermee komt het totale Bitcoin-bezit van het bedrijf op 1.012 BTC, met een cumulatieve kostprijs van $68 miljoen.

In een persbericht op maandag 26 augustus liet het bedrijf, dat zich richt op oplossingen voor het beheer van chronische ziekten, weten dat het de aankoop voornamelijk heeft gefinancierd met geld uit de eigen bedrijfsvoering. Daarnaast gebruikten ze ook geld dat was opgehaald via hun aandelenverkoopprogramma.

Eric Semler, voorzitter van Semler Scientific zei het volgende:

“We zijn positief over de toenemende adoptie van Bitcoin door instellingen. Onlangs werd gemeld dat instellingen voor het eerst meer dan 20% van de Bitcoin ETF-bezittingen beheren.”

Semler Scientific blijft Bitcoin kopen

Semler Scientific kocht zijn eerste Bitcoin eind mei, toen het bedrijf bekendmaakte dat het 581 BTC had aangeschaft voor $40 miljoen.

Toen benadrukte Semler het potentieel van Bitcoin als een “betrouwbare waardeopslag” en een “aantrekkelijke investering.” Het bedrijf wees daarbij op de schaarste van Bitcoin en het potentieel ervan als bescherming tegen inflatie en als veilige haven te midden van wereldwijde economische onzekerheid.

Semler verklaarde toen ook dat de digitale en architecturale veerkracht van Bitcoin het aantrekkelijker maakt dan goud, dat een marktwaarde heeft die ongeveer tien keer zo hoog is als die van Bitcoin.

Dankzij de meest recente aankoop staat Semler Scientific nu op de 17e plaats van de grootste publieke bedrijven wereldwijd die Bitcoin op hun balans hebben staan. Hiermee heeft het het Amerikaanse Bitcoin-mijnbedrijf Bit Digital, Inc. ingehaald, volgens gegevens van Bitcoin Treasuries.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13