Amerika, wall street
Bitcoin

Sentiment rondom Bitcoin bereikt ‘extreme hebzucht’

De Crypto Fear and Greed Index is voor het eerst tijdens deze cyclus in het gebied van “extreme hebzucht” gekomen, terwijl de Bitcoin koers hoogtepunt na hoogtepunt blijft neerzetten in aanloop naar de Spot ETF in de Verenigde Staten.

Hoogste score sinds all-time high van Bitcoin

De huidige score van 76/100 levert het hoogste niveau op sinds de all-time high van 69.000 dollar die Bitcoin in november 2021 bereikte.

Op 5 december was er heel even sprake van “extreme hebzucht” met een score van 75/100. Bitcoin doorbrak op 4 december de koers van 40.000 dollar en schoot een dag later naar het niveau van 44.000 dollar.

Daarvoor ging de index naar “extreme hebzucht” op 11 november 2021. Destijds scoorde het een 77/100, terwijl de Bitcoin koers één dag eerder zijn voorlopige hoogtepunt bereikte.

Zou dit dan betekenen dat de stijgingen er alweer bijna opzitten voor Bitcoin?

Het Blackrock-moment voor Bitcoin

Op het moment dat BlackRock zijn aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende op 15 juni, lag het marktsentiment op 41/100 en hingen we binnen de “angst” zone.

Maar de score schoot zes dagen later naar 59/100 en ging daarmee de “hebzucht” zone in.

De hoogste score ooit werd op 26 juni 2019 genoteerd met 95/100. Terwijl de laagste score ooit op 16 juni in de boeken kwam, na het instorten van het Terra-ecosysteem van Do Kwon.

De Bitcoin koers schoot vannacht nog naar 47.200 dollar, voordat deze begon af te koelen naar het huidige niveau van 46.770 dollar. Dat neemt niet weg dat het sentiment momenteel duidelijk bullish is.

Krijgen we dan toch een “sell-the-news” ontwikkeling voor Bitcoin?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?