Bitcoin

September is Bitcoin’s slechtste maand ooit: ‘laatste kans om in te slaan’

Bitcoin (BTC) is begonnen aan zijn beruchte septembermaand. Vanwege de historische malaise in deze maand zijn er maar weinig Bitcoiners die hoge verwachtingen koesteren voor de komende weken.

Toch zijn er veel investeerders die geloven dat dit wel eens de laatste ‘test’ voor Bitcoin kan zijn voordat het echte vuurwerk losbarst in het laatste kwartaal van het jaar.

Hoe slecht is september voor Bitcoin?

Bitcoin heeft afgelopen zaterdag de maand augustus met een verlies van ruim 8% afgesloten. De daling kwam niet helemaal uit onverwachte hoek, aangezien augustus historisch gezien niet de beste maand is voor Bitcoin. 

September is zelfs nog een tikkeltje erger, en draagt de reputatie van slechtste maand ooit voor de digitale munt. Sinds 2013 heeft de Bitcoin maar liefst acht van de elf septembermaanden in het rood afgesloten, wat overeenkomt met een ratio van meer dan 70%.

Gemiddeld genomen gaat Bitcoin met iets meer dan 4% onderuit gedurende de maand september, zo laten historische gegevens van CoinGlass zien.

In zes gevallen verloor Bitcoin tussen 1% en 7,5% van zijn waarde en slechts twee keer  noteerde Bitcoin dalingen van dubbele cijfers (-19,01% en -13,38%). Drie keer zag Bitcoin tevens een bescheiden prijsstijging van enkele procenten in september.

‘’Daarom zien we in de maand september vaker een lichte eencijferige daling versus een kleine stijging,’’ zo concludeert Rekt Capital. 

Op de andere financiële markten staat september doorgaans bekend als een consolidatiemaand.

‘Laatste kans’ voor Bitcoiners

Zoals Bitcoiner Lark Davis gisteren op X liet weten, staat het laatste kwartaal juist weer bekend als beste maanden van het jaar voor Bitcoin. Sinds 2013 heeft Bitcoin in de maanden oktober, november en december een rendement van bijna 90% binnengesleept. In jaren waarin de Bitcoin halving plaatsvond zijn de resultaten nóg indrukwekkender. In 2016 steeg Bitcoin in Q4 met 58,17% en in 2020 zelfs met 168,02%. 

Volgens Davis zou komende maand weleens de ‘’laatste kans kunnen zijn om in te slaan’’ voordat de bullmarkt van start gaat. 

Een belangrijke kanttekening bij de gegevens in dit artikel is dat prestaties uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. De historische koersresultaten van Bitcoin geven slechts een interessante blik op wat ons mogelijk te wachten staat. Al helemaal met de beperkte levensduur van BTC in gedachten, is het belangrijk om hier niet te veel waarde aan te hechten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt