Shiba inu, shib
Shiba inu

Shiba Inu bereikt mijlpaal met recordverbranding van tokens

Terwijl Shiba Inu (SHIB) de algemene neerwaartse trend van de cryptomarkt volgt, heeft het onlangs een opmerkelijk record bereikt door een aanzienlijke hoeveelheid tokens te verbranden.

In maart zijn meer dan 15,6 miljard SHIB-tokens permanent uit de omloop gehaald, verdeeld over 217 afzonderlijke verbrandingstransacties. Deze activiteit markeert een explosieve toename van 2.330% in het verbrandingspercentage ten opzichte van de vorige maand; in februari werden er namelijk slechts 643,65 miljoen tokens verbrand.

Met de recordverbranding van maart komt het totaal in het eerste kwartaal op meer dan 26,2 miljard aan ‘verwijderde munten’ te staan. Ook in de eerste dagen van april is het netwerk al goed op weg. Zo zijn er tot nu toe al bijna 200 miljoen tokens vernietigd. 

De impact van token-burns op Shiba Inu

Het verbranden van Shiba Inu tokens wordt over het algemeen positief ontvangen door investeerders, aangezien dit proces direct invloed heeft op het aanbod van de munt. Door tokens permanent uit circulatie te halen, wordt het totale aanbod verlaagd.

Theoretisch gezien kan deze reductie van het aanbod, bij een gelijkblijvende of toenemende vraag naar de tokens, leiden tot een prijsstijging. Dit komt doordat elke overgebleven token zeldzamer en potentieel waardevoller wordt.

Deze dynamiek kan niet alleen de marktwaarde van de munt positief beïnvloeden, maar ook het vertrouwen van investeerders in de langetermijnpropositie van Shiba Inu versterken.

SHIB whale loopt miljoenen mis

De potentie om zowel aanzienlijke winsten te behalen als verliezen te lijden met Shiba Inu is onmiskenbaar, zoals het volgende voorbeeld illustreert. Een Shiba Inu whale transformeerde een investering van slechts $4.000 naar een indrukwekkende winst van $800.000.

Dit is een buitengewoon rendement, vooral gezien het feit dat de investering plaatsvond in april 2021, toen SHIB nog verhandeld werd voor een fractie van een cent, en de tokens geleidelijk verkocht werden naarmate de prijs steeg.

Deze winst had echter exponentieel hoger kunnen uitvallen bij een gedurfdere strategie. Als de whale had besloten om de tokens vast te houden tot aan het piekmoment in 2021, zou de winst naar schatting opgelopen zijn tot $10,8 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Shiba Inu bereikt mijlpaal, maar zorgen over de toekomst nemen toe
Staat de Shiba Inu koers aan de vooravond van een Gigantische prijsstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving