Shiba inu, SHIB
Shiba inu

Shiba Inu schiet omhoog: Koerswinst van 82% in slechts één dag

De gekte in de cryptomarkt is weer helemaal terug, met Shiba Inu (SHIB) in de hoofdrol. Na een lange periode van stagnatie is SHIB nu het $0,00001 weerstandsniveau ruim gepasseerd, met een explosieve groei als resultaat.

De koers van Shiba Inu heeft in de laatste 24 uur een verbazingwekkende stijging van 82% doorgemaakt, waardoor de prijs is opgelopen tot $0.00002288. Over de periode van de afgelopen 7 dagen heeft de munt zelfs een indrukwekkende stijging van 142,5% ervaren.

Dankzij deze opmerkelijke prestaties heeft Shiba Inu prominente projecten zoals Polygon (MATIC), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK) en Tron (TRX) overtroffen, en heeft het zich opgewerkt naar de 11e positie qua marktkapitalisatie. Hierdoor nadert het opzienbarend dicht bij zijn voornaamste rivaal, Dogecoin (DOGE), die momenteel de 9e plaats bezet.

SHIB 1 dag per candle
SHIB 1 dag per candle – Bron: SHIB USD – TradingView

Whale koopt 76 miljard SHIB tokens

De opmerkelijke stijging van Shiba Inu volgde kort nadat een ‘whale’ (een term voor een investeerder met een aanzienlijk aandeel) enkele dagen geleden besloot om bijna 76 miljard SHIB-tokens te kopen voor ongeveer $890.000.

Analyse door het blockchain-analyseplatform Lookonchain onthulde dat deze investeerder eerder een winst van bijna $3,5 miljoen had gerealiseerd door te handelen in een andere meme-munt, Pepe (PEPE).

Heropleving van Memecoins

Shiba Inu is niet de enige memecoin die een opmerkelijke prijsstijging doormaakt; de gehele categorie van memecoins ervaart momenteel een heropleving. Bijvoorbeeld, Dogecoin (DOGE) registreerde een toename van 73,7% in de afgelopen 7 dagen. Pepe (PEPE) kende een spectaculaire stijging van meer dan 300% in dezelfde periode. Andere memeprojecten zoals Bonk (BONK) en Floki (FLOKI) zagen respectievelijk stijgingen van 141% en 110%.

Een relatieve nieuwkomer in het veld, Dogwifhat (WIF), gevestigd op het Solana (SOL) netwerk, beleefde de grootste stijging binnen de cryptomarkt met een verbazingwekkende sprong van meer dan 323% in de afgelopen week.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Shiba Inu of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu bereikt mijlpaal, maar zorgen over de toekomst nemen toe
Staat de Shiba Inu koers aan de vooravond van een Gigantische prijsstijging?
Burn rate Shiba Inu netwerk stijgt met 160%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging