Persbericht

Newsbit 14-01-2022 16:30 leestijd 2 - 4 min

Signature Chain: Blockchain-gebaseerde Data Authenticity

Signature Chain (SIGN) is een online platform dat de certificering van alle gegevens en documenten op de gedecentraliseerde Waves Blockchain mogelijk maakt.


Over Signature Chain

Signature Chain decentraliseert een voornamelijk gecentraliseerde procedure genaamd data authenticatie. Normaal gesproken is een notaris belast met de authenticatie van data, SIGN vervangt de notaris door de Waves blockchain. Dit maakt de authenticatie van gegevens zeer efficiënt in vergelijking met de industriestandaarden.

In een industrie die dagen of weken kan duren om gegevens te certificeren met hoge kosten, kan de SIGN Web App door iedereen op elk moment worden gebruikt om gegevens onmiddellijk te certificeren voor een kostprijs die veel lager is dan die van de gecentraliseerde tegenhangers.

De SIGN Web App werd uitgebracht in 2018, naarmate het voortdurend uitbreidt, heeft het meer functies geopend. Zoals Mutual agreement certifications, Mass Transfers (van $SIGN token) evenals een eenvoudig te gebruiken ‘Verification Explorer’. Met de verkenner kan iedereen controleren of een document in het verleden is gecertificeerd, en door welk adres.


Project aandacht

De ontwikkeling van Signature Chain is niet onopgemerkt gebleven. Accountantskantoor Moore Cayman (bekend van audits zoals Tether) toonde interesse in deze zich ontwikkelende technologie en besloot de dienst over te nemen, waaronder veel van hun klanten, waaronder bijna 200 op cryptocurrency gerichte fondsen. Waaronder BR CAPITAL, Gluwa Capital, Hamilton Investment Management, Lantern Ventures, Lima Capital LLC, Nalu Capital, Satoshi Holdings en Warp Capital. Meer entiteiten hebben hun interesse getoond in het adopteren van de SIGN Web App en hebben hun eigen white label van de app geopend.


SIGN Art

Naast de SIGN Web App, heeft Signature Chain het initiatief genomen om zich directer op specifieke markten te richten. Het eerste product van dit initiatief is SIGN Art, een digitaal kunstplatform gebouwd op de Waves blockchain.

Gelanceerd in het begin van 2021, maakt het platform het mogelijk voor makers om de authenticiteit van hun kunst te certificeren in hun eigen digitale galerij, daarnaast hebben makers de optie om hun werken te verkopen door het gebruik van NFT’s. Dankzij het feit dat het platform op de Waves blockchain zit, lost het een veelbesproken probleem op van energie-efficiëntie in de cryptokunstindustrie, evenals het probleem van hoge vergoedingen en trage transacties op andere blockchains zoals Ethereum. Het platform biedt momenteel onderdak aan ongeveer 500 kunstenaars, die 5778 kunstwerken hebben geüpload naar het platform, met 4674 verkopen gemaakt vanaf 12 januari 2022.

Iedereen met een Waves-adres is in staat om verbinding te maken en NFT’s te verzamelen op het platform. Naast de gebruikelijke functies zoals munten, verkopen, branden en verzamelen, heeft SIGN Art een aantal unieke functies, zoals te zien is in de afbeelding hieronder.

Naast de data authenticiteit certificaten die het grote probleem van plagiaat in de onvolwassen markt van NFT’s op te lossen. Het platform heeft gewenste functies zoals lazy minting; NFT’s worden alleen geslagen als ze verkocht worden. Alsmede een 3D Art gallery voor alle Approved creators op het platform.

Signature Chain heeft eerder 10.000 WAVES toegekend gekregen van de Waves Association voor de ontwikkeling van SIGN Art, evenals meerdere kleinere subsidies voor hulp bij de ontwikkeling van de SIGN Web App. SIGN toont een zeer innovatief bedrijf met een groeiende gemeenschap van makers, crypto-enthousiastelingen en partners.


SIGN token

SIGN is een utility token voor alle Signature Chain producten en diensten, inclusief SIGN Art, SIGN Web App en alle toekomstige diensten. Het SIGN token is ook officieel geverifieerd door de Waves Association DAO, waardoor het token een officieel geverifieerd actief is op de waves.exchange. Het token is ook toegevoegd op de Waves AMM genaamd “swop.fi” onder SIGN/USDN-paar, waardoor het voor nieuwe gebruikers gemakkelijker wordt om het SIGN token te verwerven om Signature Chain’s producten te gebruiken. Op het moment van de verkoop, verwelkomde SIGN Art de enige 1.000.000 USD op de ETH blockchain, en verdiende daarmee de erkenning voor de hoogste NFT verkoop. SIGN kan worden gekocht op de waves.exchange, swop.fi, puzzleswap.org en STEX.com. Het zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor directe aankoop met FIAT via Indacoin.

Voor meer informatie over het spannende project van Signature Chain, ga naar: https://www.signature-chain.com/