Ronin Hack
Hack

Sky Mavis herstelt $5,7 miljoen van Ronin Bridge-hack

Sky Mavis, het bedrijf achter de populaire Play-to-Earn (P2E) game Axie Infinity, heeft aangekondigd dat het met de hulp van de Noorse autoriteiten $5,7 miljoen heeft teruggevorderd van het beruchte Ronin Bridge-incident van 2022.

Noorse overheid heeft geholpen

Op 7 juni kondigde Sky Mavis aan dat de centrale eenheid van Noorwegen voor de bestrijding van economische en milieucriminaliteit, genaamd “Økokrim”, $5,7 miljoen aan fondsen van de Ronin Bridge-hack had bevroren en terugbetaald. Dit succes vereiste een gecoördineerde inspanning tussen wetshandhaving, advocaten, accountants en blockchain-forensische teams zoals Chainalysis.

Sky Mavis bedankte publiekelijk de Noorse overheid en de Federal Bureau of Investigation (FBI) van de Verenigde Staten voor hun hulp bij het volgen en terugvorderen van de fondsen. De teruggevorderde fondsen zullen grotendeels terugkeren naar de schatkist van Axie Infinity, hoewel een deel ervan zal worden gebruikt om de kosten te dekken van degenen die betrokken waren bij de terugvorderingsinspanningen. Sky Mavis verklaarde: “15% van de teruggevonden activa zal worden gebruikt om kosten en uitgaven te dekken die zijn gemaakt door degenen die betrokken zijn bij de terugvorderingsinspanningen. De resterende 85% van de teruggevonden fondsen zal worden gestort in de schatkist van Axie Infinity.”

Daarnaast meldde Sky Mavis dat de wetshandhaving naast de $5,7 miljoen aan teruggevonden fondsen nog eens $40 miljoen aan digitale activa heeft bevroren. Het terugvorderen van deze activa zal tijd kosten, en er is nog geen specifiek tijdschema voor hun teruggave.

Eén van de duurste beveiligingsinbreuken in crypto-ruimte

De Ronin Bridge-hack blijft één van de duurste beveiligingsinbreuken in de cryptocurrency-ruimte. Op 29 maart 2022 meldde het Ronin-netwerk een beveiligingsinbreuk die leidde tot het verlies van 173.600 Ethereum en 25,5 miljoen USD Coin, destijds ter waarde van $612 miljoen. De aanvaller gebruikte gehackte privésleutels om opnames te vervalsen en de activa weg te sluizen in twee transacties.

In april 2022 haalde Sky Mavis $150 miljoen op om getroffen gebruikers te vergoeden via een financieringsronde onder leiding van cryptobeurs Binance. Sindsdien heeft het bedrijf de beveiliging van de Ronin-blockchain versterkt door samen te werken met meer validators, waaronder Google Cloud.

Ondanks het incident blijft Ronin een topblockchain voor non-fungible tokens (NFT’s). Momenteel staat het op de derde plaats van de beste blockchains op basis van NFT-verkopen aller tijden, achter Solana en Ethereum.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen