Bitcoin

SkyBridge Capital CEO: ‘Bitcoin stijgt in deze cyclus tot $170.000’

Bitcoin heeft nog significante “ruimte om te groeien” vanaf de huidige koers van ~69.000 dollar, zo is de mening van SkyBridge Capital CEO Anthony Scaramucci.

Volgens de rijke investeerder kan Bitcoin op een dag de helft van de waarde van de goudmarkt bereiken. Voor deze cyclus verwacht hij een Bitcoin koers van 170.000 dollar.

Zes tot acht keer over de kop

“Ik zeg simpelweg dat Bitcoin op de helft van de waarde van goud kan handelen, wat betekent dat Bitcoin rond de zes tot acht keer over de kop gaat vanaf hier”, aldus Scaramucci.

“Dat gaat niet meteen gebeuren en er zal waarschijnlijk veel volatiliteit bij komen kijken”, zo voegt hij daaraan toe.

Op dit moment handelt Bitcoin op een market cap van ongeveer 1,35 biljoen dollar, terwijl die van goud op 15,8 biljoen dollar ligt. Als Bitcoin de helft van die waarde bereikt, dan zou de digitale munt ongeveer zes keer over de kop gaan vanaf hier. Dat levert een Bitcoin koers van 400.000 dollar op.

In zijn verhaal tegenover CNBC noemt Scaramucci de Spot Bitcoin ETFs “verkoopmachines” en verwacht hij dat de vraag naar Bitcoin hierdoor alleen maar blijft toenemen. Waar Bitcoin nu al op een instroom van 12 miljard dollar staat, deed de Goud ETF daar bijna 1 jaar over in 2004.

Destijds was de Amerikaanse dollar natuurlijk wel een stuk meer waard dan vandaag, wat het lastig maakt om die twee momenten met elkaar te vergelijken. Je zou in ieder geval voor de inflatie moeten corrigeren.

Bullish over de halving

Naast de ETFs geeft Scaramucci aan dat hij ook bullish is over de halving van Bitcoin, die nog een kleine twee weken van ons verwijderd is. Op dat moment gaat de beloning voor miners voor het produceren van een blok door de helft (vandaar de naam halving).

Die beloning is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen. Zo is de halving dus in feite een halvering van de inflatie van Bitcoin.

In plaats van 900 Bitcoin per dag, komen er na de halving nog maar 450 per dag bij. Tegen de huidige Bitcoin koers gaat dat om ongeveer 31 miljoen dollar per dag die niet meer op de markt komt.

Vermenigvuldig dat met 365 en je komt op 11,315 miljard dollar per jaar uit. Dat is een bedrag dat de Bitcoin koers natuurlijk kan beïnvloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten