US Capitol in Washington
Bitcoin

Slecht nieuws? Amerikaanse overheid verplaatst $600 miljoen aan Bitcoin

De Amerikaanse overheid heeft de cryptomarkt, niet voor het eerst, voor opschudding gezorgd in de cryptomarkt. Bijna $600 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin (BTC) is verplaatst op de blockchain, wat de speculatie aanwakkert dat deze mogelijk op markt worden gedumpt.

Je kunt je voorstellen dat een dergelijke verkoop geen pretje zal zijn voor de Bitcoin koers, waardoor er onrust is ontstaan binnen de cryptogemeenschap.

Amerikaanse overheid verplaatst 10.000 Bitcoins

Blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence meldde gisteren iets na 18:00 uur Nederlandse tijd op socialmediaplatform X dat er maar liefst 10.000 bitcoins uit de rijkelijk gevulde wallet van de Amerikaanse overheid zijn gestroomd.

Om het nog erger te maken is de astronomische stapel, ter waarde van bijna $594 miljoen, verzonden naar een Coinbase Prime walletadres. Hiermee lijkt de kans bijzonder groot dat de bitcoins hun weg zullen vervolgen naar de markt, wat logischerwijs slecht nieuws betekent voor de bitcoin koers.

De Bitcoins zijn afkomstig van de beruchte Silk Road dark web-marktplaats die in 2013 door de autoriteiten werd gesloten. Transacties op Silk Road werden vrijwel uitsluitend in bitcoin gedaan, om zo anonimiteit te waarborgen. 

Bij de sluiting van de marktplaats confisqueerden de Amerikaanse autoriteiten ongeveer 144.000 bitcoins. In 2022 werden tevens meer dan 50.000 bitcoins in beslag genomen van James Zhong die deze in 2012 had gestolen van het platform door een kwetsbaarheid in het systeem te misbruiken.

De Amerikaanse overheid heeft de afgelopen jaren al vaker een deel van haar gigantische BTC-voorraad geliquideerd, maar bezit nog altijd meer dan 200.000 bitcoins met een totale waarde van meer dan $12 miljard.

BTC koers hard onderuit na CPI-cijfers

Sinds de grote verplaatsing aan het licht werd gesteld, heeft de bitcoin koers zich opvallend sterk gehouden. Enkele uren eerder, direct na de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), maakte bitcoin echter al een grote duikvlucht van meer dan 4% tot zo’n $59.000. 

Deze daling kwam enigszins als een verrassing aangezien de nieuwe inflatiecijfers iets lager binnen zijn gekomen dan verwacht. De jaarlijkse CPI is uitgekomen op 2,9%, terwijl men had gerekend op 3%. De maandelijkse CPI en de kern-CPI zijn daarentegen geheel volgens verwachting binnengekomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt