Ethereum crash, ether
Ethereum

Slechtste dag ooit voor Ethereum ETF van Fidelity

De verwachtingen rondom de lancering van de Ethereum ETFs waren hooggespannen. Dat kwam natuurlijk door het succes van de Bitcoin ETFs. Tot nu toe is de lancering van de Ethereum ETFs echter een drama en gisteren was daar geen uitzondering op.

Gigantishe uitstroom voor Fidelity

Zo moest Fidelity gisteren een uitstroom van ruim 25 miljoen dollar opschrijven. Daarmee ging het meteen om de grootste uitstroom tot nu toe voor Fidelity.

In totaal zagen de Ethereum ETFs een uitstroom van 48,6 miljoen dollar, verdeeld over negen uitgevers.

Alleen de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) kende een grotere uitstroom dan die van Fidelity. Voor ETHE ging het gisteren om een verlies van 26,6 miljoen dollar aan kapitaal.

Onder de streep staat er nog steeds een totale uitstroom van 572 miljoen dollar op de borden voor de Ethereum ETFs. Wat dat betreft is het handelen van deze ETFs tot nu toe geen feestje gebleken.

September eindigde nog met een redelijke reeks van instromen, maar die positieve reeks kreeg gisteren dus alweer een knauw.

Bitcoin ETFs doen het beter

Hoewel de Bitcoin ETFs gisteren een uitstroom van 242,8 miljoen dollar moesten opschrijven, doen ze het over de gehele linie beter dan de Ethereum ETFs.

Je ziet het meteen als je naar de bovenstaande tabel van Farise Investors kijkt. Die is een stuk grijzer dan de overwegend rode tabel van Ethereum.

Onder de streep wisten de Bitcoin ETFs dan ook een totaalbedrag van 18,623 miljard dollar binnen te halen. Het gaat voor de Bitcoin ETFs dus om een gigantische positieve kapitaalstroom, terwijl er voor Ethereum een verlies op de borden staat.

Gisteren was dan een zwarte dag, maar september was eigenlijk een hele sterke maand voor de Bitcoin ETFs. Nu is natuurlijk de vraag of dat positieve momentum van eind september nog een vervolg kan krijgen in oktober.

Wat denken jullie? Gaan we nieuwe all-time highs zien voor Bitcoin in Q4 2024?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

BlackRock’s Ethereum ETF behaalt mega mijlpaal van $1 miljard
Cardano-oprichter Charles Hoskinson noemt Ethereum een ‘dictatuur’
Vitalik Buterin ziet groot probleem voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales