Solana Nieuws

Solana Nieuws

Solana getroffen met rechtszaak voor verkoop van niet-geregistreerde security tokens

Het zijn moeilijke tijden geweest voor de laboratoria van Solana. De blockchain kreeg te maken met tegenslagen en moest haar haar activiteiten zelfs stopzetten in mei. Het kon destijds acht uur lang geen transacties verwerken.

Aangespannen rechtszaak

Solana wordt nu geconfronteerd met een nieuwe harde klap. Solana wordt namelijk van beschuldigd het halen van illegale winsten uit de SOL munt als een niet-geregistreerde security.

Een inwoner van Californië en een Solana-investeerder Mark Young, tevens de hoofdaanklager, heeft een rechtszaak aangespannen bij een lokale rechtbank. Hierin wordt beweerd dat Solana Labs en zijn belangrijkste partijen misleidende verklaringen aflegden en niet-geregistreerde securities verkochten.

De belegger Young sprak namens alle beleggers die SOL hebben gekocht tussen maart 2020 en de datum van indiening. Hij zei het volgende:

De beklaagden hebben enorme winsten gemaakt door de verkoop van Solana (SOL)-securities aan particuliere beleggers in de Verenigde Staten (VS). Dit is in strijd met de voorzieningen van federale en staat securities wetten. Bovendien hebben de beleggers enorme verliezen geleden. Solana Labs-oprichter Anatoly Yakovenko en Kyle Samani van Multicoin hadden hier controle over en invloed op. Zij zijn verantwoordelijk voor het onwettige aanbod en de verkoop van de SOL-securities.

De gedaagden hebben sinds april 2020 enorme bedragen uitgegeven om de munt in de Verenigde Staten te promoten. Hierdoor steeg de SOL prijs op 5 november 2021 tot $258. De marktwaarde steeg tot $77 miljard, aldus de eiser.

Young zei ook dat de eigenaren misleidende verklaringen hebben afgelegd over het aanbod en het gedecentraliseerde karakter van SOL. Bovendien beweerden ze dat insiders van beide bedrijven een bepaald percentage van de tokens bezaten.

Solana’s prijsanalyse

De prijs van Solana is gestegen naar ruim $37,80 De munt is daarmee 3,25% gestegen in de afgelopen 24 uur. SOL heeft een handelsvolume van $1.268.616.214 en een marktkapitalisatie van $13.015.291.467. Daarmee staat de munt momenteel op de negende plaats in de cryptocurrency ranglijst.

De prijs van Solana stortte woensdag in naar de $33, maar piekte kort daarna naar de $36. De SOL-prijsanalyse heeft de afgelopen dagen een fluctuerende beweging doorgemaakt. Volgens de analyse zal de munt naar verwachting een goede tijd tegenmoet gaan, waarbij bulls de leiding nemen. Dit laatste is echter slechts speculatie en hiermee geen handelsadvies.

Solana nieuws

Duizenden Solana-wallets leeggestolen in miljoenen hack Duizenden Solana-wallets leeggestolen in miljoenen hack
Solana wil in 2023 koning van Web3 worden met eigen telefoon Solana wil in 2023 koning van Web3 worden met eigen telefoon
Solana Labs lanceert mobiel platform Solana Labs lanceert mobiel platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten