solana
Solana

Raoul Pal: ‘Solana klaar voor een koersexplosie’

Voormalig Goldman Sachs bestuurder en macro-economisch expert Raoul Pal is op dit moment zeer bullish over Solana (SOL). In de meest recente editie van zijn Global Macro Investor nieuwsbrief zegt Pal dat Solana “klaar is” voor een opwaartse koersbeweging.

Er is volgens Pal een patroon afgemaakt in de grafiek van Solana die de munt van bearish naar bullish doet overgaan.

Trots op het resultaat

Blijkbaar was Raoul Pal al eerder bullish over Solana, omdat hij aangeeft dat zijn nieuwsbrief al vanaf het begin van 2023 inzette op de munt. “Solana lijkt zich klaar te maken voor een volgende koersexplosie na een periode van consolidatie als gevolg van het omgedraaide hoofd-en-schouders patroon van april. Solana was een grote gok bij GMI dit jaar en staat voorlopig op een plus van 150 procent”, aldus Pal.

SOL

Op het moment van schrijven handelt Solana rond de koers van 20 dollar. Daarmee is de munt nog mijlenver verwijderd van de oude all-time high, die rond de 260 dollar ligt voor de eens zo populaire altcoin.

Ook als Raoul Pal naar aandelen kijkt is hij op dit moment bullish over de markten. De All Country World Index (ACWI) lijkt een belangrijke weerstand te doorbreken en dat kan weleens voor een nieuwe opleving van deze wereldwijde index zorgen.

Tegenovergestelde van de dollar

Als het de ACWI lukt om uit te breken, dan is dat waarschijnlijk slecht nieuws voor de Amerikaanse dollar. Die twee handelen meestal in de tegengestelde richting. Op zich zou dat ook weer een goede ontwikkeling voor Bitcoin zijn, omdat de digitale munt vaak ook een inverse van de dollar is.

Het is alleen jammer dat Raoul Pal de macro-economische situatie niet helemaal lijkt mee te nemen in zijn analyse. De analist grijpt voor zijn voorspellingen vooral terug op technische analyse, al zal hij het macro-plaatje ook zeker in zijn achterhoofd houden.

Voor de komende maanden lijkt het echter lastig om bullish te zijn over aandelen. Het kan zijn dat ze nog een kleine opleving krijgen, maar de hoge rentes maken het zeer onwaarschijnlijk dat ze het op de iets langere termijn goed zullen doen in 2023.

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?