Solana
Solana

Solana koers stijgt 19% in 1 week, op naar de $120?

Solana (SOL) doet het op dit moment weer fantastisch en weet de Bitcoin koers aardig te volgen. In één week tijd schoot de waarde van de token met 19 procent omhoog en tikte de munt het niveau van 115 dollar aan. Inmiddels is het weer een beetje weggezakt, maar de grote vraag is of Solana zich tijdens deze valentijnsweek kan herpakken.

Waarom presteert Solana zo goed?

De drijvende kracht achter de gigantische prestaties van Solana zijn airdrops en het vermogen van het netwerk om een meer betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing te bieden in vergelijking met de concurrentie.

Maar zijn deze factoren genoeg om een rally naar de Solana koers van 120 dollar handen en voeten te geven?

Ten opzichte van de andere smart contract blockchains presteert Solana heel sterk. Al komt het qua market cap nog niet in de buurt van het Ethereum van Vitalik Buterin.

Waar Solana momenteel werkt met een market cap van 48,9 miljard dollar, mag Ethereum zichzelf gelukkig prijzen met een marktwaarde van 317,2 miljard dollar.

Bitcoin blijft echter de grote baas op de markt met een market cap van 972 miljard dollar. Daarmee staat de grootste munt van de markt bijna weer op het niveau van 1 biljoen dollar.

Solana is niet perfect

Hoewel Solana wordt gezien als een snelle en goedkope blockchain, waardoor het aantrekkelijk is voor mensen met een iets kleinere portemonnee, kent het netwerk ook problemen.

Zo staat Solana erom bekend om soms even offline te gaan. Meerdere keren in de geschiedenis is het netwerk vastgelopen en liepen de gebruikers tegen het probleem aan dat hun assets even vastzaten op het netwerk.

Op 6 februari viel het netwerk van Solana bijvoorbeeld voor 5 uur uit. Om dat op te lossen moesten de deelnemers aan het netwerk een software-update doorvoeren en een herstart plannen vanaf een specifiek punt op de blockchain.

Over de afgelopen twee jaar kwam het 12 keer eerder voor dat het netwerk van Solana even uit de lucht was. Zodoende is er dus nog werk aan de winkel voor de ontwikkelaars van het platform.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?