Solana, SOL
Solana

Solana overstijgt BNB in marktwaarde na indrukwekkende prijsstijging

Solana, is de afgelopen maand één van de snelst groeiende cryptocurrencies op de markt. Het heeft ook vandaag weer een indrukwekkende prestatie geleverd met een stijging van 18% in slechts 24 uur.

Deze enorme groei heeft ervoor gezorgd dat Solana nu de felbegeerde vierde positie in marktkapitalisatie inneemt, een mijlpaal die het voor het eerst in meer dan twee jaar heeft bereikt.

Solana’s marktkapitalisatie schiet omhoog

De opvallende stijging van Solana heeft recentelijk geleid tot een toename van de marktkapitalisatie naar $41,9 miljard, waardoor het nu de Binance Chain’s BNB, met een marktkapitalisatie van $41,8 miljard, heeft ingehaald. SOL wordt momenteel gewaardeerd op $98,40 per munt, wat een indrukwekkende dagelijkse stijging van 18% vertegenwoordigt.

Deze recente prestatie volgt kort op een andere mijlpaal die op 21 december werd bereikt, toen Solana de marktkapitalisatie van XRP oversteeg.

Een uitzonderlijke prestatie

Ondanks een uitdagend einde van 2022, waarbij de prijs van Solana daalde tot net onder de $10, voornamelijk door de negatieve impact van de associatie met de failliete FTX-beurs en de controversiële crypto-miljardair Sam Bankman-Fried, heeft SOL een opmerkelijk herstel getoond.

Binnen een jaar is de waarde van Solana bijna vertienvoudigd tot bijna $100, waardoor het zich ontpopt als een van de best presterende crypto-assets van het jaar.

Hoewel de recente prestaties van Solana indrukwekkend zijn, benadrukken technische analisten de noodzaak tot voorzichtigheid, wijzend op de mogelijkheid van een significante marktcorrectie voor het einde van het jaar.

Een razendsnelle vooruitgang

In hun “Solana Solstice” evenement op 21 december, keek het Solana-team terug op een jaar vol belangrijke momenten. Het jaaroverzicht belichtte sleutelontwikkelingen zoals de opkomst van de Bonk (BONK) token, de lancering van de Saga smartphone, vooruitgang in kunstmatige intelligentie integratie en het vormen van waardevolle institutionele partnerschappen. Deze gebeurtenissen markeren belangrijke stappen in de evolutie en verrijking van het Solana-ecosysteem.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?