Solana Nieuws

Solana staat op uit de dood – SOL koers stijgt met 58%

Nadat Solana in het afgelopen jaar meer dan 90 procent van zijn koerswaarde verloor, is het momenteel bezig aan een ware renaissance. Het jaar 2023 is tot nu toe zonder twijfel het jaar van Solana. In de eerste 16 dagen alleen al is de koers van de asset meer dan verdubbeld en de afgelopen zeven dagen kende het project een stijging van 58 procent naar 23,40 dollar.

SOL koers newsbit
SOL grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Hoog handelsvolume

Dat is niet het enige, want het project dat in het verleden werd omgedoopt tot de “Ethereum killer” zag zijn hoogste handelsvolume sinds het instorten van FTX in november. Het omvallen van FTX raakte de hele markt, maar Solana in het bijzonder. Sam Bankman-Fried was een groot voorstander van Solana en via zijn bedrijven investeerde hij zelfs heel vroeg in het project. Met het wegvallen van Bankman-Fried als aanhanger van het project, viel er een grote steun weg en dat was direct terug te zien in de koers.

Het is een opvallende wedergeboorte van Solana, als je bedenkt dat het project de afgelopen maand nog een koers van 8,17 dollar raakte. Die koers betekende een tweejarig dieptepunt voor Solana, dat een all-time high mag opschrijven van ruim 250 dollar. Sinds die absolute bodem is Solana weer wat opgeleefd, maar het koerst momenteel nog steeds ver weg van de all-time high van 250 dollar per token.

Terug in de top 10

Met de opleving van de afgelopen weken is Solana ook weer terug in de top 10 van de grootste cryptocurrency’s ter wereld. In die prestigieuze lijst staat het momenteel nog achter Dogecoin, een project dat is begonnen als grap. Wat dat betreft heeft Solana nog een lange weg te gaan. In tegenstelling tot Dogecoin, profileert Solana zich immers wel degelijk als een serieus project. Het grote doel is om de concurrentie met Ethereum echt aan te gaan, maar als we naar de koers kijken is dat momenteel allesbehalve realistisch.

Ook qua activiteit op de blockchain is Ethereum nog altijd de grote koning van de markt. Voor nu is Solana het jaar echter goed begonnen en kan voor dit project eindelijk de blik weer omhoog. Dat heeft het mede te danken aan de lancering van BONK, een op Solana gebaseerde memecoin. Ergens is het ook wel verdrietig dat een project zoiets nodig heeft om weer wakker te worden. Zeker als het om een serieus project als Solana gaat.

Solana nieuws

Solana netwerk heeft problemen en moet herstart worden
Solana stijgt met 12 procent vanwege verhuizing Helium Network
Brave kondigt samenwerking met Solana aan voor ondersteuning van DApp
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin