Solana, SOL
Solana

Solana verslaat Ethereum in DEX-handelsvolume tijdens meme-hype

Solana (SOL) wordt al geruime tijd beschouwd als een mogelijke ‘Ethereum (ETH) killer’. Deze benaming komt voort uit het feit dat beide platformen streven naar het creëren van een ecosysteem voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) dat zowel schaalbaar als efficiënt is. Onlangs heeft Solana een significante mijlpaal bereikt: het 24-uurs handelsvolume op gedecentraliseerde exchanges (DEX) heeft dat van zijn concurrent Ethereum overtroffen.

Volgens data van DeFi Lama heeft de Solana blockchain voor de eerste keer sinds zijn lancering een hoger 24-uurs handelsvolume geregistreerd dan Ethereum. Dit record in handelsvolume markeert een duidelijke indicatie van de groeiende acceptatie en interesse in het Solana-netwerk. Deze historische prestatie is het resultaat van meerdere factoren, waaronder de massale aankopen van de Solana smartphone en de aanzienlijke handelsvolumes van de op Solana gebaseerde honden meme munt Bonk (BONK).

Een ongelofelijke mijlpaal

Raj Gokal, mede-oprichter van Solana, omschreef deze gebeurtenis als een “ongelooflijke mijlpaal”. Anatoly Yakovenko, ook een mede-oprichter, benadrukte de cruciale rol van ontwikkelaars in het succes van Solana en sprak over de aankomende verbeteringen onder de noemer “Solana DeFi 2.0”. De medeoprichters gaven aan dat dit waarschijnlijk slechts het begin is van meerdere mijlpalen. Ze zijn vastberaden om door te gaan met ontwikkelen en innoveren, met als doel Solana te vestigen als een van de meest vooraanstaande en innovatieve blockchains in de sector.

De opmerkelijke stijging van BONK en Solana

Op vrijdag bereikte Solana een indrukwekkende nieuwe lokale hoogtepunt in zijn prijs, net onder de $79. De meme coin BONK, die op het Solana-netwerk is gebaseerd, liet zelfs nog opmerkelijkere stijgingen zien, met een rally van 1.000% in slechts één maand tijd en een toename van 90% binnen 24 uur.

Deze opwaartse trend volgde kort na de recente notering van BONK op Coinbase, een van de grootste crypto exchanges in Amerika. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een aanzienlijke groei in de marktkapitalisatie van Bonk, waardoor het nu behoort tot de top 50 van meest waardevolle cryptocurrencies en het zich positioneert als de derde grootste memecoin op de markt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt