Bitcoin mining
Bitcoin

Solo Bitcoin miner beleeft dag van zijn leven en verdient $192.000

Vandaag de dag hebben individuele Bitcoin (BTC) miners extreem veel geluk nodig om de BTC-jackpot te winnen die hoort bij het ‘vinden’ van een nieuw transactieblok. De mining-industrie wordt namelijk gedomineerd door beursgenoteerde giganten, waardoor je wellicht beter je geluk kan testen in een loterij.

Af en toe verschijnt er echter een opmerkelijk verhaal in het Bitcoin nieuws over een solo minder die tegen alle verwachtingen in de befaamde block reward weet binnen te hengelen. Ook vandaag is dit weer het geval, en dit heeft hem maar liefst $192.000 aan Bitcoins opgeleverd.

Solo Bitcoin miner heeft enorm geluk

Bitcoin miners gebruiken enorme rekenkracht om complexe cryptografische puzzels op te lossen in de race om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen. De eerste miner die de puzzel oplost, ontvangt een flinke beloning in de vorm van nieuwe Bitcoins. 

Waar Bitcoin mining in de beginjaren nog een hobby was voor nerds op hun zolderkamers, wordt de sector nu gedomineerd door grote miningbedrijven en -pools. Hoewel individuen nog steeds een poging kunnen wagen, is het tegen de immense rekenkracht van het netwerk een bijna onmogelijke opgave.

Toch zijn er af en toe jaloersmakende succesverhalen van solo miners die de grote jongens hebben verslagen. Zo werd Transactieblok 858.978 gisteren om 19:21 uur Nederlandse tijd door een individuele miner aan de blockchain toegevoegd. 

De miner in kwestie is aangesloten bij Solo CK, een online mining service die individuele mining faciliteert. Volgens gegevens van Mempool.Space leverde de gespecialiseerde hardware van deze manier een rekenkracht van 456 petahashes per seconde (PH/s). Dit komt neer op ongeveer 0,012% van de gemiddelde rekenkracht van het gehele Bitcoin netwerk van 665 exahashes per seconde (EH/s). Dit benadrukt het uitzonderlijke geluk dat deze miner had.

Verdient BTC-jackpot van $192.000

Sinds de recente Bitcoin halving van april verdienen miners 3,25 BTC bij elk transactieblok dat zij toevoegen aan de blockchain. Daarnaast strijken zij ook alle transactiekosten op die zijn betaald voor de transacties die in het blok zijn opgenomen.

De gelukkige solo miner die gisteren de dag van zijn leven beleefde, verdiende een totaal van 3,27 Bitcoins. Tegen de huidige Bitcoin koers van $59.000 komt dit overeen met ongeveer $192.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt