Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
MetaMask, bekend van onder andere haar gelijknamige cryptocurrency-wallet, heeft een aantal updates aangebracht in haar gebruikerslicentie.
Door middel van een blogpost maakt het bedrijf dit bekend. Alhoewel deze update geen impact zal hebben op alle eindgebruikers, applicatie-ontwikkelaars en non-profitorganisaties, heeft het bedrijf wel enkele dingen verduidelijkt.
Zo wil het bedrijf allereerst doorgaan met het publiceren en hervatten van de wallet-provider API in de publieke sfeer. Dit houdt in dat een breed ecosysteem van applicaties die op de wallet kunnen worden aangesloten, nu gegarandeerd kan worden. Eerder was dit nog niet het geval. Het bedrijf wil zich hiernaast ook blijven inzetten in het publiceren van alle code in een openbare repository, die door iedere geïnteresseerde kan worden bezocht.
Tevens zullen ontwikkelaars die de codebase van MetaMask gebruiken en deze vervolgens wijzigen of splitsen voor commercieel gebruik nu een formele commerciële overeenkomst moeten tekenen.
Dit gaat dan om projecten met maandelijks 10.000 of meer actieve gebruikers. Privé-projecten, met 9.999 of minder gebruikers mogen gewoon doorgaan op de manier waarop dat nu al gebeurt.
Voor deze commerciële overeenkomsten moet vervolgens, een nader te bepalen bedrag worden betaald. Volgens MetaMask kan deze stap worden gerechtvaardigd doordat zij hierdoor ook in de toekomst hoogwaardige producten kunnen blijven leveren. Dit kost echter geld, en hierdoor vond het bedrijf het van noodzaak om een (eerlijke) vergoeding te vragen.
MetaMask heeft wereldwijd ruim 1 miljoen gebruikers. Hiermee heeft de online-cryptocurrency-wallet al een grote naam opgebouwd. Het team achter de wallet is actief bezig met het aanbrengen van updates. Zo heeft MetaMask afgelopen maand, in juli, zijn 8e update uitgebracht voor haar Ethereum (ETH)-wallet. Deze update bevatte een aantal nieuwe functies, waaronder een verbeterde privacycontrole en een geheel nieuw account-inlogsysteem. Alhoewel een aantal gebruikers vanaf nu dus moeten gaan betalen voor hun projecten, is er voor het merendeel van de gebruikers geen wijziging.