MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

‘Spot Bitcoin ETF is grootste Wall Street ontwikkeling in 30 jaar’

MicroStrategy mede-oprichter Michael Saylor zegt dat de lancering van Spot Bitcoin ETFs de grootste ontwikkeling voor de traditionele financiële wereld sinds de lancering van het S&P 500 indexfonds. “Het is niet onredelijk om te suggereren dat dit weleens de grootste ontwikkeling op Wall Street in 30 jaar is”, aldus Saylor in gesprek met Bloomberg.

Spot Bitcoin ETF opent de poorten

In gesprek met Bloomberg legt Michael Saylor uit dat een Spot Bitcoin ETF de poorten opent voor mainstream particulieren en institutionele beleggers die voorheen geen toegang hadden tot Bitcoin.

De ETF kan voor een gigantische opleving van de vraag zorgen, gevolgd door een “aanbodschok” in april, als de bloksubsidie voor Bitcoin miners halveert. “Ik denk niet dat we ooit eerder een stijging van 200 tot 1.000 procent zagen in de vraag van een financiële asset, terwijl de productie halveert”, aldus Michael Saylor.

“Wat dat betreft denk ik dat 2024 een gigantische bullrun voor Bitcoin gaat veroorzaken”, zo gaat hij verder.

Ook bevestigde Saylor dat zijn MicroStrategy in Bitcoin zal blijven investeren de komende periode. “Ons doel is altijd om manieren te vinden om meer Bitcoin per aandeel te verzamelen voor onze aandeelhouders”, aldus de mede-oprichter van het bedrijf.

MicroStrategy en Bitcoin

MicroStrategy investeert al sinds augustus 2020 in Bitcoin en heeft in een tijdsbestek van ongeveer drie jaar 174.530 BTC weten te verzamelen. Die Bitcoin kochten ze gemiddeld voor 30.252 op uit de markt, waardoor hun volledige stack nu 7,3 miljard dollar waard is en ze 2,1 miljard dollar in het groen staan op hun investeringen.

Grappig genoeg was Michael Saylor niet altijd overtuigd van Bitcoin.

“De dagen van Bitcoin zijn geteld. Het lijkt erop dat het een kwestie van tijd is voordat Bitcoin hetzelfde lot wacht als online gokken”, zo schreef Michael Saylor in december 2013.

Die tweet is nu precies tien jaar geleden en zo zie je maar hoe meningen kunnen veranderen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?