Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Spot Bitcoin ETFs beginnen de week dramatisch

Hoewel de Bitcoin koers het momenteel prima doet boven de 71.000 dollar, presteerden de Spot Bitcoin ETFs tijdens de opening van de week dramatisch.

Dat had niet alleen te maken met de uitstromen bij Grayscale (-$303 miljoen), maar ook met de tegenvallende instromen bij BlackRock (+$21 miljoen) en Fidelity (+$6 miljoen).

Dat helpt Bitcoin natuurlijk niet mee om deze week een nieuwe all-time high te noteren.

Waarom vallen de ETF-stromen zo tegen?

Het kan zijn dat investeerders wachten op woensdag. Dan krijgen we vanuit Amerika namelijk een hele bak aan belangrijke inflatiedata.

In januari en februari viel de inflatie een stuk hoger uit dan verwacht in de Verenigde Staten. Dat zorgt ervoor dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk nog even zal wachten met het verlagen van de rentes.

Bij de Amerikaanse centrale bank gaven ze aan dat ze in de inflatiedata van maart de bevestiging willen zien dat januari en februari een uitzondering waren.

Zodoende moeten investeerders hopen op een lage inflatiescore voor maart. In theorie zou ons dat sneller richting de eerste renteverlagingen kunnen brengen.

Zijn renteverlagingen zo belangrijk?

Vooralsnog lijkt het alsof renteverlagingen niet zo belangrijk zijn. Zelfs na de meest agressieve campagne van renteverhogingen doet de Bitcoin koers het immers fantastisch.

Over het algemeen zijn renteverlagingen bullish voor de Bitcoin koers, omdat hiermee de prijs van kapitaal daalt. Een lagere prijs van kapitaal betekent dat commerciële banken makkelijker geld uitlenen en dat er meer kapitaal in omloop komt.

Een deel van dat kapitaal zal zijn weg vinden naar Bitcoin, waardoor renteverlagingen dus bullish zijn voor de digitale munt, maar niet essentieel.

Nu blijkt immers dat er voldoende kapitaal is om de Bitcoin koers zonder renteverlagingen richting nieuwe all-time highs te brengen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC