Amerika, wall street
Bitcoin

Spot Bitcoin ETFs genereren $4,5 miljard aan volume op dag 1

De eerste handelsdag van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten zit erop en BlackRock, Grayscale en Fidelity zijn de grote winnaars. In totaal werd er voor 4,5 miljard dollar aan handelsvolume behaald. De iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock was de grote baas, met meer dan 1 miljard dollar aan volume.

Grayscale begon met een voorsprong

Op basis van de pure cijfers was Grayscale de grootste, maar dat is niet helemaal eerlijk. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) beheerde voordat het een ETF werd namelijk al meer dan 600.000 Bitcoin.

Grayscale wist een volume van 2,2 miljard dollar te scoren, maar dat is waarschijnlijk omdat veel mensen de ETF-lancering als een kans zagen om eindelijk uit te stappen.

In de krochten van de bearmarkt handelde GBTC namelijk met een korting van ~50 procent op de Bitcoin die in het fonds zaten. Dat betekent dat de aandelen 50 procent minder waard waren dan de Bitcoin die het fonds beheerde.

Na de lancering van de ETF is die korting geslonken tot ongeveer 1 procent, waardoor mensen nu eindelijk hun Bitcoin tegen de marktwaarde konden verkopen. Dat is waarschijnlijk waarom het volume van Grayscale zo hoog was op dag 1.

Wat betekenen deze cijfers?

Het is belangrijk om te zien dat handelsvolumes zowel instromen als uitstromen betekenen. Zodoende is het totaal van 4,5 miljard dollar niet de totale instroom voor de industrie. Die cijfers krijgen we waarschijnlijk later pas.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft in ieder geval de theorie dat een groot deel van het volume van GBTC om verkopen gaat; omdat investeerders hun fondsen uit Grayscale willen halen, om vervolgens voor een goedkoper product te kiezen.

De managementfee bij BlackRock en Fidelity ligt bijvoorbeeld VEEL lager dan bij Grayscale.

De miljarden van de Spot Bitcoin ETFs zijn interessant te noemen, omdat de Ethereum Futures ETFs van enige tijd geleden slechts 2 miljoen dollar aan volume genereerden. Zodoende laat Bitcoin weer zien wie de baas is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?