Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Spot Bitcoin ETFs vernietigen record met volume van $7,7 miljard

De Bitcoin koers schoot gisteren omhoog tot 64.000 dollar en dat lijkt wederom het gevolg van de gigantische actie die de Spot Bitcoin ETFs genereren. Gisteren haalden de Spot Bitcoin ETFs een gecombineerd volume van 7,69 miljard dollar. Dat is een absoluut record, want de vorige all-time high voor deze statistiek stond op 4,66 miljard dollar.

BlackRock was goed voor 43,5 procent van het totaal met 3,35 miljard dollar aan handelsvolume. Daarmee verdubbelde het zijn eigen record.

All-time high voor de halving?

Dankzij de gigantische koersexplosie van gisteren speculeert iedereen nu over een nieuwe all-time high voor de Bitcoin halving. Normaal gesproken zien we pas na de halving een nieuw koersrecord voor Bitcoin, maar ditmaal hebben we natuurlijk te maken met de Spot Bitcoin ETFs.

Die halen op dit moment miljarden dollars aan kapitaal de industrie in en daar lijken de bears niet tegen opgewassen.

Het gigantische volume van de ETFs en de koersstijgingen van Bitcoin zijn daar het bewijs van.

Eric Balchunas van Bloomberg weet ook te melden dat het handelsvolume grotendeels “natuurlijke vraag” is. Dat betekent dat het niet gaat om algoritmische handel of arbitragehandel, maar echt om het kopen van spot Bitcoin. Dat is waar de Spot Bitcoin ETFs voor bedoeld zijn.

Particulieren stappen in Bitcoin

Interessant is dat particulieren inmiddels ook weer instappen. Dat is weleens anders geweest. Rondom de lancering van de Spot Bitcoin ETFs hing namelijk een “sell-the-news” sentiment.

De Bitcoin koers klapte kort na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in elkaar en dat bewoog het grote publiek ertoe om in paniek te verkopen. Dat is ze duur komen te staan, want verkopen rond de 40.000 dollar en vervolgens weer inkopen op 60.000 dollar is natuurlijk geen fraaie strategie.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1763037063522193824

De bovenstaande tabel toont dat het retail-publiek gisteren weer een netto-koper was. Dat zagen we natuurlijk ook aan Coinbase, waarvan de servers de gigantische vraag even niet aankonden.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?