SEC, securities and exchange commission
Bitcoin, Regulatie

Staat de SEC op het punt een Bitcoin ETF af te wijzen?

De Bitcoin koers heeft vandaag een aanzienlijke daling doorgemaakt te midden van groeiende onzekerheid over de goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). In dit artikel verkennen we de huidige stand van zaken en de potentiële gevolgen voor de Bitcoin-markt, op basis van recente analyses en uitspraken van vooraanstaande ETF-analisten.

Balchunas en Seyffart: 90% kans op goedkeuring

Ondanks de heersende onzekerheid in de markt, behouden Bloomberg’s ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart een optimistische kijk op de goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Zij schatten de kans op goedkeuring op 90%, en suggereren dat, mocht er een vertraging optreden, dit waarschijnlijker te wijten is aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die meer tijd nodig heeft om een beslissing te nemen, dan aan een regelrechte afwijzing.

Balchunas benadrukt dat, zelfs te midden van de onzekere marktomstandigheden, de kans op een volledige afwijzing van de Bitcoin ETF klein blijft. “Als we binnen de komende twee weken geen beslissing zien, dan is het meer waarschijnlijk dat de SEC simpelweg meer tijd nodig heeft om een weloverwogen oordeel te vellen,” verklaart Balchunas. Deze houding weerspiegelt een aanhoudend vertrouwen in de potentie van een spot Bitcoin ETF, ondanks de fluctuerende marktcondities.

ETF kan bijna niet afgewezen worden

Balchunas blijft optimistisch, ondanks de bestaande onzekerheid, en is van mening dat de aanzienlijke tijd en inspanning die zowel de SEC als de uitgevers van Bitcoin ETF’s hebben geïnvesteerd, de kans op een last-minute volledige afwijzing van een Bitcoin ETF onwaarschijnlijk maakt. “Zo’n afwijzing zou neerkomen op de grootste misleiding van het decennium,” verklaart hij.

In het scenario waarin de SEC toch besluit tot een directe afwijzing, suggereert Balchunas dat de fondsuitgevers wellicht het pad van crypto-activabeheerder Grayscale zouden kunnen volgen door juridische stappen tegen de regulator te ondernemen. Hij benadrukt het belang van de inzet tot nu toe: “Er is te veel geld geïnvesteerd en te veel moeite gedaan om nu terug te trekken.” Deze uitspraak onderstreept het sterke commitment van de betrokken partijen aan het realiseren van een Bitcoin ETF.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?